Fructele cu cel mai scăzut conținut de zahăr

0
Publicat:

O bucățică dintr-un fruct vă poate satisface pofta de dulce, oferindu-vă în același timp substanțe nutritive importante, precum vitaminele și fibrele, relatează Health.

Fructe
Fructele oferă substanțe nutritive importante. Foto: Arhivă

Dar dacă țineți cont de cantitatea de zahăr pe care o consumați, ar fi bine să alegeți fructe cu un conținut scăzut de zahăr. Iată câteva fructele cu conținut scăzut de zahăr pe care le puteți integra în dietă. 

Grepfrut

Grepfrut
Grepfrutul este o sursă excelentă de vitamina C. Foto: Arhivă

Acest fruct acrișor, citric, este un aliment popular la micul dejun. În timp ce grepfrutul are un conținut relativ scăzut de zahăr, este o sursă excelentă de vitamina C. 

O jumătate de grepfrut de mărime medie conține 8,5 grame de zahăr și 43% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Vitamina C ajută la creșterea imunității și favorizează absorbția fierului în organism. 

De asemenea, grepfrutul are un indice glicemic scăzut. Indicele glicemic măsoară rapiditatea cu care alimentele cresc glicemia. Alimentele cu un indice glicemic scăzut se digeră mai greu și, prin urmare, determină o creștere mai ușoară și mai lentă a nivelului de zahăr din sânge. 

Fructe de pădure 

Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt bogate în fibre. Foto: Arhivă

Fructele de pădure au un conținut mai mic de zahăr decât multe alte fructe. Acestea sunt, de asemenea, bogate în fibre, polifenoli și vitamine. În plus, au o valoare scăzută a indicelui glicemic. 

Lămâi

Lămâie
Lămâile conțin 2,1 g de zahăr. Foto: Arhivă

Cu gustul lor acrișor, nu este o surpriză că lămâile sunt printre cele mai bune alegeri în materie de fructe cu conținut scăzut de zahăr. 

Lămâile conțin 2,1 g de zahăr și 2,4 g de fibre per fruct. 

Lime

Lime
Un lime conține 1 g de zahăr. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Acest fruct are un conținut mai scăzut de zahăr decât lămâile. Un lime conține 1 g de zahăr și 2 g de fibre per fruct. 

Merișoare 

Merișoare.
Merișoarele pot reduce riscul de infecții ale tractului urinar. Foto: Arhivă

Merișoarele sunt sărace în zahăr, conținând doar 4 g per cană. Sunt, de asemenea, o sursă bogată de compuși vegetali cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la limitarea daunelor provocate de radicalii liberi, asociați cu cancerul și alte boli cronice. 

De asemenea, merișoarele pot reduce riscul de infecții ale tractului urinar cu aproximativ o treime la persoanele cu risc crescut de a dezvolta infecții. 

Pepene verde

Pepene verde
Pepenele verde are un conținut ridicat de apă. Foto: Arhivă

În ciuda faptului că are o aromă dulce și este delicios, pepenele verde este relativ sărac în zahăr.   

Kiwi

Kiwi
Un kiwi oferă 62% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Foto: Arhivă

Un kiwi conține 7 g de zahăr. 

Aceste mici fructe verzi sunt o sursă bună de fibre. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C. Un kiwi oferă 62% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 2,3 g de fibre, cu doar 48 de calorii. 

Avocado

Avocado
Avocado este incredibil de hrănitor. Foto Shutterstock (Arhivă)

Avocado este un fruct cu un conținut scăzut de zahăr și este incredibil de hrănitor. Un avocado întreg conține mai puțin de o jumătate de gram de zahăr. 

Un avocado vă oferă, de asemenea, 9 g de fibre. Și pentru că sunt bogate în grăsimi mononesaturate, avocado poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii. 

Portocale

Portocale
Portocalele au un conținut ridicat de apă. Foto: Arhivă

O portocală conține puțin sub 13 grame de zahăr. Din acea portocală veți obține, de asemenea, 3 grame de fibre și 70% din doza zilnică de vitamina C, care întărește sistemul imunitar. 

În plus, portocalele au un conținut ridicat de apă, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți hidratat. 

Caisele 

Caise
Caisele conţin potasiu și fier. Foto: Arhivă

Caisele sunt o gustare excelentă pentru cei care își urmăresc consumul de zahăr. Două caise mici conțin 6 g de zahăr și au, de asemenea, 1,4 g de fibre, cu doar 34 de calorii. 

Prune 

Prune.
Prunele conțin vitamina A și magneziu. Foto: Arhivă

Prunele au mai puțin zahăr decât multe alte fructe. O prună conține mai puțin de 7 g de zahăr și are 1 g de fibre, cu doar 30 de calorii. 

De preferat este să alegeți fructe proaspete sau congelate în loc de sucurile de fructe. Cele din urmă tind să fie mai bogate în zahăr și sărace în fibre. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite