Ce este apa enzimatică - Băutura care crește sistemul imunitar, îmbunătățește sistemul digestiv și ține loc de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara este sezonul în care consumul adecvat de lichide este esențial pentru a evita deshidratarea, însă uneori, apa obișnuită nu este suficientă. Există o alternativă sănătoasă și gustoasă, care poate ține atât locul apei, cât și al cafelei.

Apă enzimatică FOTO insanelygoodrecipes.com
Apă enzimatică FOTO insanelygoodrecipes.com

Apa enzimatică vine la pachet cu multiple beneficii pentru sănătate. Apa enzimatică are potențialul de a crește sistemul imunitar, de a îmbunătăți digestia și de a oferi un plus de energie. Reprezintă o alternativă pentru cafea, despre al cărei conținut de cofeină este cunoscut faptul că deshidratează.

Pe lângă toate acestea, aroma sa inegalabilă o face o opțiune delicioasă, pentru o zi de vară călduroasă.

Ce sunt enzimele și cum ne ajută

Enzimele sunt substanțe care accelerează reacțiile chimice din corpul uman. Acestea sunt vitale pentru procese precum respirația, digestia, funcționarea mușchilor și a sistemului nervos. Fiecare celulă din organism conține mii de enzime care facilitează reacțiile chimice din interiorul celulelor.

Este important de menționat că enzimele nu sunt distruse în timpul acestor procese, astfel încât fiecare celulă le poate reutiliza, în mod repetat, potrivit medicalnewstoday.com.

Cu alte cuvinte, enzimele sunt esențiale pentru menținerea vieții și a sănătății, deoarece contribuie la funcționarea corectă a organismului.

Cum pregătim apa enzimatică din fructe

Medicul nutriționist, Laura Ene, a oferit câteva combinații delicioase pentru prepararea acestei băuturi sănătoase pe pagina sa de Facebook și anume:

Portocale și kiwi,

Zmeură și mentă,

Afine și lime,

Lămâie și castravete,

Căpșuni și busuioc,

Grapefruit și rozmarin.

Pentru a pregăti apa enzimatică, trebuie să pui fructele, legumele sau ierburile aromatice într-un borcan și să le completezi cu apă plată. Lasă amestecul deoparte, pentru cel puțin 8 ore, astfel încât enzimele și vitaminele să se elibereze în apă.

Această băutură poate fi lăsată chiar și până la 48 de ore, moment în care va începe să fermenteze ușor și va deveni ușor acidulată. Băutura nu are restricții de cantitate și poate fi consumată oricând.

Apa enzimatică este o modalitate plăcută de a te hidrata în timpul verii și de a beneficia de proprietățile sănătoase ale enzimelor din fructe, legume și ierburi aromatice. Înlocuind apa obișnuită sau chiar cafeaua, poți adăuga un plus de savoare în rutina zilnică.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite