Fructele care pot reduce apariția demenței și prelungesc viața

0
Publicat:

Consumul regulat de struguri poate reduce șansele de a dezvolta demență și prelungește viața cu cinci ani, potrivit unui nou studiu.

Beneficiile strugurilor / FOTO Shutterstock
Beneficiile strugurilor / FOTO Shutterstock

Acest fruct poate, de asemenea, să diminueze riscul de a dezvolta boli ale ficatului.

O serie de studii publicate în revista Foods a descoperit că strugurii, dar și de alte fructe, sunt de ajutor pentru cei care au o dietă occidentală.

Pentru cei care nu știu, dieta occidentală este adesea bogată în grăsimi și sodiu, fiind în același timp săracă în fructe și legume. Uneori este denumită dieta americană".

Strugurii sunt bogați în antioxidanți, astfel că pot stimula sănătatea și reduce bolile la cei care îi consumă.

Aceste studii au fost efectuate folosind șoareci care au fost hrăniți cu diete bogate în grăsimi. Jumătate dintre șoareci au primit suplimente de struguri. Rezultatele au arătat o schimbare pozitivă la șoarecii hrăniți cu fructe.

Concluzia

Aceste studii ne aduc cu un pas mai aproape de combaterea diferitelor boli. Totuși, doar consumul de struguri nu va oferi toate aceste beneficii pentru marea majoritate a populației. 

Aveți mult mai multe șanse să vă creșteți aportul de antioxidanți și să vă îmbunătățiți sănătatea și durata de viață alegând zilnic o mare varietate de fructe și legume, dar și un tratament adecvat, în cazul în care aveți probleme de sănătate.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite