Rețetă rapidă de prăjitură: Pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată

0
Publicat:

Vrei un desert rapid, pufos și delicios. Încearcă rețeta de pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată, recomandată de un promotor al tradițiilor locale din comuna Dâmbovicioara.

Pandișpan cu fructe de pădure. FOTO Raluca Busioc
Pandișpan cu fructe de pădure. FOTO Raluca Busioc

Este dulcele pe care îl poți face numaidecât cu ce ai prin frigider. Procesul e simplu, probabilitatea să greșești ceva e foarte mică, iar rezultatul e savuros.

Rețeta este recomandată de Raluca Busioc, o promotoare a fascinantei comune turistice Dâmbovicioara din Argeș.

Ai nevoie de patru ouă, o cană de zahăr, o cană de făină, nouă linguri cu apă fierbinte, patru linguri cu ulei, o jumătate de plic de praf de copt, arome, gem.

„Se savurează din plin”

Se bat spumă albușurile cu zahăr, se adaugă gălbenușurile, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, lingurile de ulei, de apă fierbinte și făină. Se pune totul în tava tapetată după care se pune deasupra gemul. Se bagă la cuptor.

Se acceptă orice combinație între pandișpan și fructe, gem sau ciocolată, după gustul fiecăruia! Se savurează din plin. Poftă bună!”, spune Raluca Busioc.

Raluca Busioc este o tânără născută în pitoreasca localitate argeșeană, care, după studii, s-a întors să le arate turiștilor frumusețea zonei și oamenii ei.

Tânăra administrează cunoscuta pagină personală de Facebook Dâmbovicioara Turistică și pagina oficială de Facebook a Centrului Turistic de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara înființat de Primăria Dâmbovicioara - Argeș, acolo unde Raluca lucrează, ca angajată, și unde tot ea postează constant informații despre comună și proiectele derulate de centru.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite