Formula magică pentru a adormi într-un minut: exerciţiul 4-7-8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această metodă ar putea schimba viaţa multor oameni care se luptă cu insomniile, cei care seară de seară nu-şi găsesc liniştea înainte de culcare oricât de multe oi ar număra şi indiferent cât de mult ceai de tei ar bea. Tehnica de respiraţie 4-7-8 are puterea de a-ţi aduce somnul cât ai clipi.

Tehnica de respiraţie 4-7-8 a fost pusă la punct de profesorul Andrew Weil de la Harvard University, informează The Telegraph.

Specialist în medicină alternativă, profesorul Weil s-a inspirat din principiile yoga pentru a crea această tehnică pe cât de simplă, pe atât de eficientă.

Exerciţiu de respiraţie

Pentru a adormi într-o clipă, secretul stă în exersarea respiraţiei. Iată cum se desfăşoară tehnica 4-7-8:

  • Exerciţiul poate fi făcut în orice postură, dar dacă stai la marginea patului, rămâi cu spatele drept şi picioarele bine fixate pe sol. Apoi atinge cerul gurii cu vârful limbii, chiar în spatele incisivilor superiori. Menţine această poziţie pe durata exerciţiului.
  • Expiră pe gură tot aerul din plămâni. Acum eşti gata pentru a experimenta 4-7-8.
  • Închide gura şi inspiră lent pe nas numărând în gând până la 4.
  • Reţine-ţi respiraţia numărând până la 7.
  • Expiră zgomotos pe gură numărând până la 8.
  • Repetă de trei ori exerciţiul de respiraţie 4-7-8.

Nu cugetaţi prea mult înainte de culcare!

„Exerciţiul de respiraţie 4-7-8 este extrem de simplu şi uşor de practicat. Nu există nicio scuză pentru a nu-l încerca”, susţine medicul, care recomandă utilizarea acestei tehnici în fiecare seară înainte de culcare. „Iar dacă vă treziţi în toiul nopţii, nu ezitaţi să faceţi exerciţiul şi vă va ajuta să adormiţi la loc”, punctează dr. Weil.

Celor care se întreabă cum un simplu exerciţiu de respiraţie poate fi eficient pentru a adormi rapid, Andrew Weil le explică: „4-7-8 este o metodă eficientă de adormire pentru că furnizează mai mult oxigen decât respiraţia obişnuită sistemului nervos parasimpatic (suprasolicitat în perioade de stres). Această metodă permite aşadar atingerea stării de relaxare. În plus, mintea se concentrează pe respiraţie. Prin sistemul de numărătoare 4-7-8 reuşim să ne gândim doar la respiraţie, ceea ce ne face să nu cugetăm prea mult înainte de culcare şi să uităm de grijile de peste zi”.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite