Dr. Mihaela Bilic, despre rețeta sigură de slăbit: „Fără nimic de ciugulit!“ Ce spune despre carne și grăsimi

0
Publicat:

O mulțime obiceiuri noi pe care le putem “adopta” ne ajută nu doar să slăbim, ci și să avem un stil de viață sănătos. Dr.Mihaela Bilic spune că rețeta sigură de slăbit este cea cu proteine și cu multe legume.

Un stil de viață sănătos ajută la menținerea unui greutăți optime FOTO Shutterstock
Un stil de viață sănătos ajută la menținerea unui greutăți optime FOTO Shutterstock

Nutriționistul explică pe pagina sa de socializare ce e important să schimbăm în modul nostru de alimentație, dar și ce obiceiuri noi să aducem în viața noastră.

"Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos.

Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.

Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu. 

Nu în ultimul rând ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment!", arată medicul.

"Învățați să umpleți farfuria cu legume!"

De asemenea, nutriționistul atrage atenția că se pot pierde kilograme ușor și dacă mâncăm ciobă sau tocăniță. Esențial este să avem în farfurie 80% legume și 20% carne.

"Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză.

Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust.

Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!", explică Mihaela Bilic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite