Din ce este făcută margarina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Margarina pentru gătit, care se foloseşte de obicei în prăjituri şi aluaturi are mai multe grăsimi
Margarina pentru gătit, care se foloseşte de obicei în prăjituri şi aluaturi are mai multe grăsimi

Margarina inventată de chimistul francez Hipppolyte Mège Mouriès, în anul 1860 şi era o sursă importantă de grăsimi ce înlocuia untul, mult mai scump.

Margarina a fost preparată sau inventată pentru prima oară de chimistul francez Hipppolyte Mège Mouriès, în anul 1860 şi era o sursă importantă de grăsimi ce înlocuia untul, mult mai scump. Ce-i drept, margarina era considerată “untul săracilor”, deoarece era consumată, în special, de cei care nu îşi permiteau să ia unt.

Margarina, apărută prima oară în 1860

Chimistul bătea seul de vacă cu sare şi lapte, îl lăsa la răcit şi apoi îl frământa pentru a deveni tartinabil. Se poate spune că era un fel de grăsime pe pâine. Margarina a intrat puternic pe piaţă în timpul celui De-al  Doilea Război Mondial, din cauza faptul că untul era mult prea scump. În SUA, aceasta a fost brevetată în 1870 şi de atunci s-a extins în toată lumea.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte ingrediente conţine margarina

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite