Dieta cu produse care înlocuiesc mesele este costisitoare, dar rapidă şi mai sănătoasă decât fast-food-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regimul alimentar cu produse gata ambalate sunt cea mai comodă variantă
Regimul alimentar cu produse gata ambalate sunt cea mai comodă variantă

Există pe piaţă numeroase oferte de produse gata ambalate şi prafuri care amestecate de obicei cu apă sunt recomandate în locul meselor obişnuite. Este una dintre soluţiile la care apelează aceia care nu vor să investească timp pentru a face cumpărăturile.

Adevarul vă prezintă astăzi ultima dintre cele 10 diete dintre cele mai populare analizate în „Abecedarul de obezitate“ coordonat de academicianul Nicolae Hâncu. Este vorba despre regimul cu produse care înlocuiesc mesele.

Aceste produse conţin etichete cu calculul amănunţit al caloriilor, micronutrienţilor, vitaminlor şi mineralelor, de obicei în proporţiile corespunzătoare. Un consultant de nutriţie cu o pregătire minimă poate face un calcul caloric individual şi recomanda un anumit plan nutriţional.

Avantajele acestui tip de regim sunt legate în primul rând de accesibilitate, dieta fiind la îndemâna celor mult prea ocupaţi pentru a face alegeri alimentare sănătoase. Apoi, calculul nutrienţilor şi al caloriilor este gata făcut.

Oferta este mai sănătoasă decât fast-food-ul.

Apare scăderea în greutate sau creşeterea, în funcţie de ce doreşte fiecare.

Aceste diete au şi un plan de menţinere a noii greutăţi, dar care se bazează tot pe consumul acestor produse.

Dezavantajele şin de costul ridicat, fiind dificil de susţinut pe termen nelimitat o astfel de dietă. Menţinerea greutăţii  este dificilă la abandonarea programelor pentru că, de fapt, nu sunt însuţite principiile unui stil de viaţă sănătos.

Un alt dezavantaj este acela că produsele nu sunt foarte uşor de procurat, nu se găsesc în toate magazinele şi trebuie comandate la un furnizor.

În concluzie, dietele de acest tip sunt o soluţie aleasă de persoanele comode, dar sunt rapide şi uşor de preparat, în doar câteva minute. Sunt echilibrate din punct de vedere nutriţional , un program complet având şi aport de vitamine şi minerale din suplimente alimentare. Oferă scădere în greutate, care însă nu se menţine dacă regimul este abandonat, iar costurile sunt ridicate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite