Despre Terapia Gerson şi alte tendinţe în nutriţie şi diete, cu dr. Simona Tivadar, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum te ajută dieta pe tipuri de gust

Diete cu nume străine, recomandări extreme – de tipul „nu mai mâncaţi carne, că vă face rău“ şi „mâncaţi mai multă carne ca să slăbiţi“. Într-un context în care preocuparea pentru diete şi sfaturi privind alimentaţia este în continuă creştere, domină confuzia. Discutăm despre toate acestea cu dr. Simona Tivadar, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, la Adevărul Live.

În fiecare zi, cercetătorii din Marea Britanie sau de aiurea publică studii legate de proprietăţile curative ale unor alimente sau, dimpotrivă, despre pericolele consumului unor produse alimentare. Cât de bine bazate ştiinţific sunt aceste studii publicate pe internet doar specialiştii în domeniu pot şti.

Pentru oamenii care nu au neapărat studii de specialitate în domeniul nutriţiei, informaţiile vehiculate în diverse medii sunt de-a dreptul confuze. Astfel că nu mai ştim ce să mâncăm şi ce să bem, ca să nu ne expunem riscurilor de „acumulare a toxinelor în corp“, „creştere a nivelului radicalilor liberi“ şi, desigur, să reducem riscul de cancer. Acestea sunt, de altfel, sintagmele-cheie de promovare pentru tot mai multe tipuri de terapii, diete şi cure cu nume complicate, care promit sănătate veşnică pe bani mulţi.

Pe ce merită să cheltuim şi pe ce nu în materie de diete şi nutriţie? Ne răspune dr. Simona Tivadar, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, la Adevărul Live de la ora 15.00.

Intră în dialog cu noi şi adresează-i întrebări specialistei noastre. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite