Cum slăbești garantat 5 kilograme. Medic: „Tot ce e ambalat și stă mult pe raft e foarte concentrat în calorii”

0
Publicat:

O metodă eficientă de a slăbi 5 kilograme, fără înfometare și restricții severe, se află la îndemâna oricui. Dr. Mihaela Bilic ne învață cum să avem o siluetă de vis, fără mari eforturi. Există 3 reguli de la care nu trebuie să ne abatem.

Mâncarea gătită ne ajută să slăbim FOTO Shutterstock
Mâncarea gătită ne ajută să slăbim FOTO Shutterstock

Nutriționistul a explicat pentru Știrile PRO TV cum funcționează dieta care ne ajută să pierdem 5 kilograme. Acest lucru poate avea rezultate spectaculoase. Cel mai important aspect este legat de stabilirea unui program de masă, eliminând complet ronțăielile.

„Primul ar fi să nu mai ronțăim între mese, aproape jumătate din numărul de calorii vine de aici. Noi nu ne îngrășăm de obicei din ciorbă și tocăniță, ci din aceste ronțăieli pe care le trecem cu vederea”, spune medicul.

„Nu te temi de alte grăsimi ascunse”

Ca să avem succes garantat, dr. Bilic spune că trebuie să consumăm mâncare gătită, care conține multă apă, în acest fel ajutând la scăderera în greutate.

Următoarea recomandare ar fi: încercați să mâncați mâncare gătită pentru că are multă apă, se mănâncă la masă cu tacâmuri, e puțin probabil să mănânci mâncare gătită pe canapea, uitându-te la un serial, deci îți dă acest context în care să conștientizezi actul alimentar și, nu în ultimul rând, mâncarea gătită este făcută din ingrediente pe care tu le-ai pus în oală, deci nu te temi de alte grăsimi ascunse. Deci, tot ce e ambalat și stă mult pe raft e foarte concentrat în calorii și nu îl percepem la adevărata valoare”, arată specialistul

Nu în ultimul rând, trebuie să fim atenți la zahăr, măcar o perioadă sau măcar să-l limităm. „Adică o dată sau de două ori pe săptămână ar fi suficient”, spune nutriționistul.

Dr. Mihaela Bilic, despre rețeta sigură de slăbit: „Fără nimic de ciugulit!“ Ce spune despre carne și grăsimi

Totodată, spune medicul, esențial este să avem în farfurie 80% legume și 20% carne.

"Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză.

Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust.

Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!", explica Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de socializare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite