Cum poți scăpa de retenția de apă

0
Publicat:

Retenția de apă este una dintre problemele care apar frecvent, în special în sezonul cald. Nutriționista Anca Hâncu a explicatîn cadrul unei emisiuni TV despre retenția de apă, de ce apare și cum o putem combate.

Retenția de apă creează probleme de sănătate
Retenția de apă creează probleme de sănătate

În primul rând, spune nutriționista, pentru a elimina retenția de apă avem nevoie să urmăm câteva recmandări simple, dar foarte importante.

Hidratare corespunzătoare

Retenția de apă este o cantitate excesivă de lichid acumulată în țesuturi. Cu toat acestea, cei care se luptă cu retenția de apă trebuie să se hidrateze corespunzător și să consume diverse ceaiuri din plante, dar să elimine alcoolul și băuturile care conțin cofeină. ”Oamenii nu trebuie să uite să se hidrateze corect”, a menționat specialista. 

Alimentație sănătoasă

Un alt factor favorizant al retenției de apă est consumul excesiv de sare. Astfel, oamenii trebuie să își adauge în alimentație cât mai multe legume cu potasiu pentru a favoriza eliminarea apei din organism. Castravetele este unul dintre cele mai recpmandate almente pentru eliminarea alei și este foarte bogat în fibre.

Așadar, unul dintre mai cunoscute și consumate alimente bogate în potasiu este castravetele care elimină apa și este foarte bogat în fibre. „Cauzele sunt, în primul rand, o ingestie excesivă de sodiu și de aceea va trebui să avem grijă la aportul de sare în alimentație. În al doilea rând, va trebui să aducem legume, vegetale sau alimente cu mai mult potasiu în așa fel încât echilibrul electrolitic din corp să favorizeze eliminarea apei și nu retenția acesteia. Când vine vorba de alimente cu potasiu, vedeta ar fi castravetele cu calorii foarte puține, doar 12 cal și care ajută la eliminarea apei și are foarte multe fibre”, a precizat ea, potrivit Kfetele.

Consumul de alimente diuretice

Alimentele diuretice ne vor ajuta să eliminăm apa în exces reținută în țesuturi. Astfel, cele mai bune alimente sunt sparanghelul, pepenele roșu și galben, grepfrutul și cireșele.

Avem alimente care au efect diuretic și aici ne referim la sparanghel, la grepfrut, la pepene roșu sau pepene galben dar și la cireșe. Mâncăm castravete, legume, salate dar nu adăugăm sare pentru că stricăm beneficiul”, a menționat aceasta.

Exerciții fizice 

Nutriționista mai arată că un stil de viață sănătos nu este complet fără exercițiile fizice regulate, care vor preveni și rezolva retenția de apă din organism, deoarece mișcarea stimulează drenajul limfatic și ajută circulația sângelui.

Să facă mișcare care stimulează drenajul limfatic și ajută circulația. Să includă foarte multe vegetale proaspete în alimentație, cât și fructe”, a mai spusAnca Hâncu.

Evitarea pozițiilor statice

Nu doar lipsa de exerciții fizice, și o muncă ce presupune o poziție statică, fie în picioare, fie așezat, pentru prea mult timp, este o cauză ce duce la retenția de apă. Iar primele semne sunt vizibile, doar trebuie să fim atenți la ele.

Semnele că avem retenție de apă la femei sunt foarte evidente, atunci când vedem că nu ne mai cuprind inelele și bărbații observă că îi strâng pantofii sau șosetele le lasă urme”, a precizat ea.

Reducerea consumului de alcool

Evitarea consumului de alcool și tutun este importantă pentru combaterea retenției de apă din organism. Însă consumul de apă este un aliat esențial în lupta împotriva apariției acestei afecțiuni.

Alimentație sănătoasă

În special persoanele care se liptă cu retenția de apă trebuie să reducă consumul de sare, precum și cel al alimentelor procesate. „Să aibă grijă la alimentație și să reducă cantitatea de sare, reducând astfel mezelurile și alimentele procesate care conțin mult mai multă sare decât ar fi nevoie”, a încheiat aceasta.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite