Cum poți combate retenția de apă în organism cu remedii simple și naturale

0
Publicat:

Femeile se confruntă de cele mai multe ori cu neplăcuta retenție de apă în organism. Apar umflături în urma acumulării apei în țesuturi. Atunci când anumite părți ale corpului se umflă, știm că avem de-a face cu un edem.

ananas jpg

De obicei, se umflă picioarele, zona gleznelor, uneori chiar și întregul corp. Este o afecțiune ce trebuie verificată de îndată de un medic, întrucât pot exista cauze grave care conduc la retenția apei în organism, inclusiv boli ale inimii, rinichilor sau ficatului.

Odată ce acestea au fost excluse, iată câteva remedii împotriva retenției de apă în organism, care merită încercate.

Sunt simple, necostisitoare și la îndemâna oricui.

Ce este edemul, de fapt? Este o inflamație în corp! Este semnul unei circulații limfatice defectuoase. Sistemul limfatic este complementar celui circulator, responsabil în același timp de îndepărtarea deșeurilor celulare. Retenția de apă se datorează, în cele mai multe situații, fluctuațiilor hormonale fiziologice care apar la persoanele de sex feminin aflate în perioada reproductivă, însă pot fi exacerbate de stilul de viață necorespunzător și dietă.

O mare greșeală pe care o poate face frecvent o persoană ce se confruntă cu retenția de apă în organism este să bea apă puțină. Ei bine, este total greșit, informează mai multe site-uri specializate în reguli de bune practici pentru un stil de viață sănătos. Apa filtrată sau plată este cea mai recomandată, pe parcursul întregii zile. Tocmai, o hidratare corespunzătoare va facilita eliminarea toxinelor din organism, inclusiv a substanțelor care pot cauza retenția de apă.

Un alt lucru extrem de important, dacă te confrunți cu această problemă, este să limitezi dramatic consumul de sare. Îți reamintesc că sarea nu o consumi doar când o presari personal în mâncare, ci este ascunsă în majoritatea preparatelor și semi-preparatelor. De aceea, cel mai recomandat e să-ți prepari singur meniurile, pentru a ști exact ce ai pus în mâncare. Pentru gust, optează pentru condimente și renunță la sare. Cumpără pâine fără sare și testează beneficiile uimitoare pe care le aduc plantele uscate precum rozmarinul, busuiocul, oregano și cimbru. Mizează pe turmeric și piper pentru culoare.

Consumă sucuri verzi

smoothie 3591754 1920 jpg

Sucurile verzi sunt miraculoase pentru organism, susțin procesul de detoxifiere. Combină spanacul, castravetele și frunzele de salată cu avocado, grepfrut și fructe de pădure. Vei avea o bombă de sănătate, fără efecte adverse.

Bea ceai

ceai  foto   Shutterstock jpg

Cele mai multe dintre ceaiuri au proprietăți detoxifiante. Optează pentru cel verde și cel de ierburi. Se poate consuma pe parcursul întregii zile, călduț sau rece.

Consumă ananas

suc ananas jpg

Ananasul este diuretic și combate retenția de apă. Este un aliment gustos și prietenos, care se poate integra în orice fel de mâncare sau poate fi consumat pe post de desert.

Și nu în ultimul rând, stimulează-ți metabolismul cu mișcare. Alege cele mai blânde modalități, îți dau câteva idei: plimbări lungi în natură, înot, mers cu bicicleta.

Mamă cu bebe la plimbare Foto ilustrativă jpg

Integrează pătrunjelul în dieta ta, este un aliment miraculos, supranumit aurul verde. Alternează apa caldă cu cea rece. Dușurile scoțiene sunt ideale pentru stimularea limfei. Și nu în ultimul rând, apelează la masajul limfatic, câteva ședințe pot ajuta enorm. Vei învăța mișcările și vei putea practica auto-masajul pentru a-ți debloca sistemul limfatic.

*Aceste informații au caracter general și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Mergeți la medic când apar probleme de sănătate.

Foto: Pixabay

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite