Cum îţi afectează sănătatea consumul de carne roşie
0
Parcă o masă nu este copioasă fără o porţie de friptură de vită sau de porc. Ei bine, carnea roşie este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism. Iată cum îţi afectează carnea roşie sănătatea!
Carnea roşie creşte riscul de Alzheimer
Cercetătorii sunt de părere că două proteine, aflate în componenţa cărnii, tau şi beta-amiloide se acumulează în creier şi omoară celulele nervoase. Consecinţa este creşterea riscului de a face Alzhemier la vârste mai înaintate. De asemenea şi excesul de fier în organsim este un factor declanşator al acestei teribile maladii, iar în carnea roşie se găseşte din belşug.
Incidenţa bolilor cardiovasculare este mai mare
Medicii cercetători au demonstrat că există o legătură între consumul de carne roşie şi bolile de inimă. Pe lângă conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol, carnea roşie are în componenţa sa o substanţă numită carnitină, care creşte probabilitatea de a face ateroscleroză, acele grăsimi care se acumulează în artere şi pot provoca atac de cord.
Află ce alte efecte nocive are consumul de carne roşie asupra corpului.