Cicoarea, înlocuitor de cafea care protejează inima şi ficatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înlocuitor de cafea. Cicoarea este una dintre cele mai bune alternative la cafea
Înlocuitor de cafea. Cicoarea este una dintre cele mai bune alternative la cafea

Există băutori de cafea care ar dori să renunţe la licoarea despre care spun că îi ţine în priză de dimineaţa până seara.

Cei care beau prea multă cafea pot resimţi şi efecte negative, precum: probleme gastrice, efecte psihologice (nervozitate, anxiozitate, iritabilitate etc), tensiune arterială crescută sau afecţiuni ale ficatului. Însă există şi numeroşi înlocuitori pentru cafea. 

Un înlocoitor foarte bun de cafea, care are şi gust asemănător, este ceaiul de cicoare. Este unul dintre cei mai populari înlocuitori pentru cafea. Are o aromă similară cafelei şi nu produce efecte negative. De asemenea, se spune că are efecte în stimularea activităţilor psihice. Este revitalizantă şi combate astenia, depresia sau starea de somnolenţă. Mai mult stimulează digestia şi secreţia biliară şi are conţinut ridicat de fier, magneziu, calciu, fosfor şi vitamine.

Înlocuitor de cafea. Cicoarea, benefiicile pe care le aduce organismului

Inulina, care se află în cicoare, este o formă de fibră alimentară care ajută la slăbit, tăind pofta de mâncare şi dă senzaţia de saţietate. De asemenea, tot inulina din cicoare ajută la tranzitul intestinal şi secreţia sucurilor gastrice. 

De asemenea, consumul de cicoare reduce cantitatea de colesterol şi trigliceride. Nutriţioniştii mai arată că poate proteja şi ficatul, prin proprietăţile antioxidante şi faptul că inhibă radicalii liberi. 

Un studiu realizat în 2011 şi publicat în revista Phytotherapy Research a demonstrat faptul că oamenii care au băut 300 de mililitri de cafea de cicoare pe zi şi-au redus vâscozitatea sângelui şi a plasmei după doar o săptămână. 

Înlocuitori pentru cafea. Oshawa, o altă alternativă la cafea

Pe lângă cicoare mai sunt şi alţi înlocuitori de cafea. Iată câteva exemple: 

Înlocuitori pentru cafea. Ceaiul negru. Este tipul de ceai care conţine cofeină, însă în cantităţi mult mai reduse decât cafeaua. Îl puteţi combina cu lapte. Are efecte energizante, însă nu la fel de intense precum cafeaua. 

Înlocuitori pentru cafea. Oshawa. Este prezentată ca un fel de cafea produsă din cicoare, orez şi năut. Ar avea efecte benefice în ceea ce priveşte stimularea capacităţii intelectuale, elimină durerile de cap şi îţi dă energie.

Înlocuitori pentru cafea. Ceaiul verde. Singura problemă ar fi că nu prea are gust asemănător cu cel al cafelei. Însă are o concetraţie mare de antioxidanţi, încetineşte procesul de îmbătrânire şi este un energizant foarte bun. De asemenea, reglează excelent şi digestia. 

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite