Cinci alimente bogate în zinc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nucile conţin zinc. FOTO cleanleansavvy.com
Nucile conţin zinc. FOTO cleanleansavvy.com

Zincul este una din substanţele minerale importante în ceea ce priveşte imunitatea, fiind recomandat de specialişti consumul de alimente care, cât mai des, care să aibă această substanţă.

Zincul este una dintre substanţele principale care ajută la detoxifierea ficatului, la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge şi care contribuie la menţinerea unei pieli sănătoase

De asemenea, această substanţă minerală ajută la productia de adrenalină, care combate efectele negative ale stresului şi creşte, totodată, apetitul sexual. 

1.Carnea roşie

Carnea de vită şi de miel sunt două tipuri de carne roşie care au un conţinut bogat în zinc. Consumul lor este benefic pentru sistemul imunitar, ajută la vindecarea rapidă a rănilor şi stabilizează nivelul zahărului din sânge.100 de grame de carne de vită sau miel contin 12,3 mg de zinc, adica 82% din valoarea zilnică necesară.

2.Stridiile

Stridiile sunt sărace în grăsimi saturate, dar conţin numeroase proteine. La o porţie de 100 de grame de stridii gătite avem 78.6 mg zinc, adică aproape 500% din valoarea zilnică.

3.Dovleacul

Consumul dovleacului se dovedeşte a fi o bună strategie nutriţională în această perioadă a anului, când organismul are nevoie de o susţinere deosebită. Cu atât mai mult cu cât în el găsim şi cantităţi apreciabile de magneziu, fier, zinc şi seleniu, care participă la buna funcţionare a sistemului imunitar.

4.Lintea

Lintea este de mare ajutor în curele de slăbire. Are un conţinut caloric mic, iar prin aportul de fibre şi proteine oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

5.Nucile

Pe lângă grăsmile sănătoase, nucile mai conţin fibre, zinc, magneziu şi seleniu. Acest tip de aliment le este recomandat mai ales celor care vor să slăbească şi care pentru a reduce senzaţia de foame, pot apela la mese dese unde nucile constituie baza. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite