Cele trei motive pentru care nu reușești să slăbești. Sfaturile unui dietetician

0
Publicat:

Poate fi incredibil de frustrant să vezi că nu slăbești chiar dacă mănânci sănătos și faci sport. Însă, schimbările simple, de la a vă asigura că mâncați suficiente proteine până la evitarea băuturilor cu conținut ridicat de zahăr, vă pot ajuta să pierdeți în greutate, relatează Daily Mail.

Evitați băuturile cu conținut ridicat de zahăr. Foto: Profimedia (Arhivă)
Evitați băuturile cu conținut ridicat de zahăr. Foto: Profimedia (Arhivă)

Iată trei motive pentru care nu reușești să slăbești, conform dieteticianului dr. Duane Mellor. 

Nu mănânci destule proteine 

Consumul de proteine este esențial pentru a pierde în greutate. Acest lucru se datorează faptului că un consum adecvat de alimente bogate în macronutrieți, precum puiul, peștele și năutul, poate ajuta la controlul porțiilor. 

Deși nu există o legătură atât de evidentă între consumul de mese mai sățioase și menținerea greutății, ca parte a unui plan de alimentație sănătoasă, acest lucru vă poate ajuta să vă controlați mai bine alegerile alimentare și să vă mențineți greutatea", a precizat dr. Mellor. 

Alimentele bogate în proteine, mai ales atunci când sunt consumate împreună cu fibre, vă pot face să vă simțiți sătui pentru mai mult timp. 

Dieta este prea strictă 

Conform specialiștilor, reducerea exagerată a aportului caloric poate face ca pierderea kilogramelor să fie o luptă și mai mare. 

Unul dintre motive este că, dacă nu mâncați suficient, vă puteți simți prea obosit pentru a face exerciții fizice. 

De asemenea, consumând prea puține calorii, persoanele care țin dietă pot să piardă mai mult din masa musculară decât grăsime

NHS recomandă scăderea cu 500 de calorii pe zi, la circa 1.500 pentru femei și 2.000 pentru bărbați, pentru a pierde 0,45 kg pe săptămână. 

Bei caloriile 

În timp ce persoanele care țin dietă pot face sport și pot mânca sănătos, progresul poate fi încetinit dacă consumă prea multe băuturi cu conținut ridicat de zahăr 

 Dr. Mellor subliniază că cel mai bun mod de a vă controla greutatea este să faceți schimbări pe termen lung, care să fie ușor de menținut. 

Dacă cineva încearcă să își controleze greutatea, este important să încerce să se gândească la o dietă sănătoasă de care se poate bucura pe termen lung”, a mai adăugat dr. Mellor. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite