Oamenii de pe TikTok mănâncă legume înmuiate în muștar pentru a pierde în greutate. Care este explicația

0
Publicat:

Legumele înmuiate în muștar au ajuns adevărate vedete pe TikTok, captând atenția a milioane de oameni.

„Dieta” cu muștat, virală pe Tiktok FOTO Shutterstock
„Dieta” cu muștat, virală pe Tiktok FOTO Shutterstock

Noua modă alimentară este următoarea: o farfurie plină cu morcovi, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles și cârnați de pui, toate înmuiate în muștar. Inițiatoarea acestui trend, devenit viral, Tiffany Magee, spune că acest meniu a ajutat-o să slăbească.

„Dieta” cu muștar

Deși, inițial, era doar prezentarea a ceva ce Magee mănânca la prânz sau la cină, ideea sa a escaladat acum la o „dietă” completă. Adepții cred că astfel de farfurii, în care vedeta este muștarul, îi pot ajuta să piardă în greutate, notează Yahoo! Life.

Magee, în vârstă de 31 de ani, le împărtășește urmăritorilor său ce diete urmează pentru a pierde în greutate și a se menține în formă, încă din 2016. Ea are chiar o comunitate de stil de viață și fitness, pe Instagram, pe pagina numită „My Adventure to Fit”. Susține că dietele sale au ajutat-o să slăbească 80 de kilograme.

Mâncarea pe care o consumă ține cont și de diagnosticul ei: boala Lyme.

[Dieta mea] dictează severitatea simptomelor mele și îmi permite să mă simt bine de cele mai multe ori, în loc să fiu într-o stare groaznică.Acestea sunt câteva dintre alimentele foarte mici pe care am voie să le mănânc pentru a-mi minimiza inflamația”, spune ea, pentru Yahoo Life.

Tânăra a postat, pentru prima dată, despre combinațiile cu muștar și legume pe TikTok-ul ei, pe 19 mai, spunând că acela a fost prânzul ei la birou. Un videoclip similar, din 23 mai, a atras mai multă atenție și a strâns 2 milioane de vizualizări.

Ea spune că interesul inițial ar putea fi atribuit faptului că oamenii au fost „complet intrigați de ideea muștarului”. Ea a continuat apoi să posteze meniuri „pentru a încuraja oamenii să fie sănătoși, să fie consecvenți”.

Utilizatorii Tiktok au preluat modelul și au postat videoclipuri cu ei înșiși mâncând legume crude înmuiate în muștar, inspirate de Magee.

Un bărbat a făcut acest lucru timp de patru zile. La fel și o femeie a susținut că după ziua a patra în care a mâncat un astfel de prânz „a dat jos cinci kilograme.

Ce spun specialiștii

Brenna O'Malley, dietetician, a spus pentru sursa citată că oamenii sunt întotdeauna fascinați de „ideea că există un răspuns la pierderea în greutate”. Când cineva ca Magee arată imagini ale modului în care corpul ei s-a schimbat și le atribuie unei farfurii cu muștar, oamenii vor dori să o încerce.

O'Malley a făcut comparație și cu alte tendințe alimentare anterioare considerate „secrete” pentru pierderea în greutate, cum ar fi sucul de țelină și praful de verdeață.

Esther Tambe, dietetician nutriționist și specialist certificat în educație și îngrijire a diabetului, spune, de asemenea că: „Oamenii vor face tot ce este necesar pentru a fi slabi. Atâta timp cât altcineva arată că a pierdut x cantitate de greutate făcând o anumită tendință, este suficient pentru o persoană să copieze.”

Ea susține însă că „nutriția este foarte individualizată”.

Chiar dacă am mânca cu toții exact la fel, nu am avea cum să avem, dintr-o dată, exact aceleași valori de sănătate și nici corpurile noastre nu ar arăta exact unul ca altul”, a adăugat O'Malley.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite