Ce să nu adaugi niciodată în cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul exagerat de cafea favorizează apariţia osteoporozei, deoarece favorizează eliminarea calciului.
Consumul exagerat de cafea favorizează apariţia osteoporozei, deoarece favorizează eliminarea calciului.

După ce sună alarma de dimineaţă mare parte dintre noi ne îndreptăm spre bucătărie pentru a pregăti cafeaua. Dacă faci parte din categoria celor care nu pot să-şi înceapă activitatea zilnică fără cana de cafea, atunci este indicat să ştii ce anume să nu pui niciodată în ceaşca de cafea pentru a te bucura de adevăratele beneficii pe care ţi le oferă această licoare.

Elixirul negru care te ajută să funcţionezi pe parcursul zilei nu are doar părţi pozitive. Într-o încercare de a o prepara mai savuroasă s-ar putea să obţii efectul contrar. Iată ce să nu pui niciodată în cafea dacă vrei să fie medicament şi nu drog pentru organismul tău.

Afectează ficatul dacă o combini cu analgezice

Deşi ficatul este un organ destul de rezistent o proporţie de proximativ 75% din ţesutul hepatic poate fi afectat sau înlăturat chirurgical fără să apară insuficienţa hepatică. Însă chiar şi asa el poate fi afectat destul de mult de excesul de cafea mai ales atunci când este combinată cu paracetamolul. Această descoperire a fost făcută publică după ce în anul 2007 cercetătorii de la Universitatea din Washington au făcut un studiu cu privire la electele cafelei în combinaţie cu alte elemente.

De asemenea consumul exagerat favorizează apariţia osteoporozei deoarece ajută la eliminarea calciului din organism şi a vitaminei D care ajută la fixarea calciului. Insomnia şi dereglările hormonale, dantura, inima, ficatul toate au de suferit.

Nu combina aromele

Cafeaua se bea neagră şi atât. Cu cât adaugi mai multe arome cu atât o faci mai toxică pentru sănătatea ta, deoarece ele conţin doze mari de zahăr şi coloranţi artificiali.

Dacă nu îţi place simplă şi vrei să îi schimbi gustul optează totuşi pentru picături de extrat de vanilie sau mentă sau îndulceşte-o cu fructe deshidratate.

Află pe clicksanatate.ro de ce nu e indicată combinarea cafelei cu lapte sau cu alcool!

6 metode să previi căderea părului

Alungă stările de anxietate cu remedii naturale!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite