Cum este afectat organismul de cafeaua în exces. Semne care indică fără dubiu că am depăşit limita suportabilă de cafeină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafeaua nu are efecte adverse dacă este consumată în cantităţi moderate. În momentul în care depăşim limita, organismul pompează adrenalină şi cortizon, iar acest lucru duce la creşterea bătăilor inimii şi creşterea presiunii arteriale.

Medicii susţin că în momentul în care depăşim consumul de cafea şi nu ne mai hidratăm corespunzător va apărea starea de oboseală. „Două căni de cafea pe zi este este mai mult decât suficient. În momentul în care depăşim această cantitate vom observa că sistemul neurologic este supus unui stres şi imediat vom apărea şi efectele adverse. Insomnia, neliniştea, dar şi lipsa energiei apar atunci când în corp este prea multă cofeină“, a spus medicul Adriana Vlad.

Cum ne dăm seama că bem prea multă cafea:

- Cafeaua în exces ne afectează organismul şi vom observa cum apare starea de agitaţie, anxietate, iritabilitate, dar şi bătăi rapide ale inimii. 

- Patru sau cinci căni de cafea ne oferă întotdeaună o falsă senzaţie de energie. Cofeina din organism nu va facea decât să vă simţiţi obosiţi.

- Cafeaua este diuretică şi are efect laxativ, iar acest lucru înseamnă că vezica va avea nevoie mai des să fie golită. Este bine să consumaţi cafea neagră fără adaos de lapte şi zahăr.

- Cafeaua trebuie băută cu 8 ore înainte de ora de culcare. În caz contrar, veţi observa că somnul nu va fi deloc odihnitor. 

Medicii au mai precizat că treptat trebuie să reducem cantitatea de cafea în exces. La început ne vom confrunta cu dureri de cap sau nervozitate, însă această perioadă nu o să dureze mai mult de două săptămâni.

„Cofeina dă dependenţă şi toleranţă şi intră în categoria substanţelor psihoactive, mai exact ajung în creier şi au efecte asupra sistemului nervos central. Cafeaua ajunge în sânge după 45 de minute, însă majoritatea oamenilor cred că simt energia după ce au băut-o, dar acest lucru este doar în subconştientul lor. Este bine să ştim că nu ne anulează nevoia de a dormi, doar reduce pentru o perioadă senzaţia de oboseală“, a mai precizat medicul Adriana Vlad.          

   

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite