Ce ar trebui să mănânci zilnic, dacă vrei să pierzi în greutate. Sfatul unor dieteticieni

0
Publicat:

Rolul pe care îl are carnea în dieta noastră este intens dezbătut în lumea nutriționiștilor. Cu toate acestea, pe fondul diferitelor opinii, rămâne un fapt cert: carnea slabă poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării noastre generale, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate.

Carnea slabă ajută la pierderea în greutate  FOTO Shutterstock
Carnea slabă ajută la pierderea în greutate FOTO Shutterstock

Bogată în nutrienți esențiali și proteine ​​de înaltă calitate, această carne recomandată este o componentă vitală pentru susținerea funcțiilor organisului, metabolismul și sațietatea. De fapt, pe cât de mult poate fi defăimată carnea de orice fel, există tipuri de carne care te pot ajuta de fapt să scapi de kilogramele în plus. Datorită acestui efect asupra sănătății, dieteticienii susțin includerea anumitor tipuri de carne în dieta noastră zilnică.

Lori Walker, un dietetician înregistrat, a explicat ce tip de carne ar trebui să utilizăm în dieta noastră pentru a ajuta la pierderea în greutate. Walker a recomandat să alegem carnea slabă pentru a obține cele mai bune rezultate.

Carnea slabă, sursă bună de proteine

Carnea slabă, o componentă valoroasă a unei diete echilibrate, este cunoscută pentru potențialul ei de a ajuta la pierderea în greutate. Acest tip de carne are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, oferind în același timp proteine ​​de înaltă calitate, care joacă un rol crucial în păstrarea masei musculare și stimularea metabolismului. În plus, efectul de sațietate prelungită al cărnii slabe ajută la reducerea senzației de foame, astfel că n uvom fi tentați să luăm gustări între mese, ceea ce va duce la pierderea în greutate.

„Carnea slabă, cum ar fi pieptul de pui fără piele, pieptul de curcan, peștele (somon, ton, macrou) și muschiul de porc sunt surse excelente de proteine ​​care vă pot ajuta să vă simțiți sătul, ajutându-vă în același timp să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate. Consumul de proteine ​​slabe este, de asemenea, important pentru creșterea metabolismului, deoarece necesită mai multă energie pentru a digera”, a afrmat Walker.

Dieta singură nu e suficientă

Alegând aceste alimente bogate în proteine, puteți reduce eficient aportul zilnic de calorii. Mai mult decât atât, factorul de sațietate ridicat al proteinelor slabe ajută la prevenirea supraalimentării, ținând foamea sub control, scrie She Finds.

Cu toate acestea, dacă doriți să vedeți cele mai bune rezultate, este esențială realizarea unei alimentații echilibrate care să includă activitate fizică regulată. „Dacă vreți să obțineți scăderea în greutate, este de asemenea important să faceți exerciții. Cardio și antrenamentul de forță sunt ambele modalități excelente de a crește și mai mult metabolismul și de a arde grăsimile în timp ce se construiesc mușchi. Așa că nu uitați să adăugați activitate fizică”, afirmă Walker.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite