Planta miraculoasă din grădinile noastre: ajută la slăbit și ne scapă de insomnie

0
Publicat:

În curțile românilor se află o plantă care are nenumărate proprietăți curative, care ajută la slăbit și care întărește organismul.

Păpădie Arhivă Adevărul
Păpădie Arhivă Adevărul

Bioenergoterapeutul Lidia Feciroru a vorbit despre proprietățile curative ale unei plante prezente la orice pas în natură la emisiunea „Adevăruri ascunse“ de la antena3.ro.  

„Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinere rădăcinile. Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii“,  a declarat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Conform celor de la Healthline, de la rădăcină până la floare, păpădia este o plantă foarte hrănitoare, plină de vitamine, minerale și fibre. Frunzele de păpădie pot fi consumate gătite sau crude și sunt o sursă excelentă de vitaminele A, C și K. Ele conțin, de asemenea, vitamina E, acid folic și cantități mici de alte vitamine B.

Mai mult, frunzele de păpădie oferă o cantitate substanțială de mai multe minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu. Rădăcina de păpădie este bogată în carbohidrați inulină, un tip de fibră solubilă care se găsește în plante și care susține creșterea și menținerea bacteriilor intestinale sănătoase în tractul digestiv.

Citiți despre toate beneficiile păpădiei în Click.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite