Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare, să faci mișcare și să dormi pentru o sănătate optimă

0
Publicat:

Este timpul să faci mișcare - mult mai mult decât reușești în prezent. Conform unui studiu realizat recent, pentru o sănătate optimă, este necesar să aloci patru ore pe zi unui anumit nivel de activitate fizică, relatează NY Post.

Recomandările au fost publicate în Diabetologia. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Recomandările au fost publicate în Diabetologia. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Oamenii de știință de la Swinburne University of Technology din Australia au analizat comportamentul a 2.000 de persoane într-o perioadă de 24 de ore pentru a determina combinația potrivită de efort și relaxare pentru o sănătate optimă. 

Structura ideală a fost de aproximativ: opt ore de somn, cinci ore de stat în picioare, șase ore de stat jos și patru ore împărțite între activitate fizică ușoară și moderată. 

Respectiva împărțire a orelor a contribuit la menținerea unui control glicemic ideal și a îmbunătățit sănătatea inimii. 

Activitatea fizică moderată până la intensă poate include mersul pe jos sau cu bicicleta, joggingul și dansul aerobic, în timp ce activitatea fizică ușoară poate reprezenta orice, de la mersul pe jos până la gătit, de la efectuarea treburilor casnice până la râsul în hohote. 

Aceste ultime recomandări au fost publicate în Diabetologia. 

Echipa de la Swinburne recomandă ca oamenii să doarmă opt ore și 20 de minute. 

Această cercetare este în concordanță cu recomandările făcute de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care îndeamnă oamenii să doarmă cel puțin șapte ore pe noapte. În timp ce pericolele cauzate de privarea de somn sunt bine documentate, dormitul mai mult de nouă ore pe noapte a fost legat de un risc crescut de accident vascular cerebral. 

„Un timp mai scurt petrecut în poziție șezândă și mai mult timp petrecut în picioare, în activitate fizică și în somn sunt asociate cu o sănătate cardiometabolică mai bună”, au remarcat oamenii de știință. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite