Beneficiile untului de mango. Pielea devine mai elastică, se regenerează mai ușor, iar ridurile se estompează

0
Publicat:

Se știe că deliciosul mango ajută, din interior, în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, atunci când este consumat ca atare, fiind bogat în beta-caroten și antioxidanți. Untul de mango, în schimb, poate contribui din exterior la frumusețea pielii și nu numai.

 Untul de mango este benefic pentru piele. FOTO Shutterstock
Untul de mango este benefic pentru piele. FOTO Shutterstock

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea California, din Davis (SUA), acest fruct bogat în beta-caroten și antioxidanți reduce ridurile profunde cu 23%, după două luni de consum. 

Pentru a beneficia de proprietățile sale anti-îmbătrânire este recomandată consumarea lui în formă proaspăt, în stare naturală sau sub formă de smoothie-uri și deserturi sănătoase, dar puteți folosi și produse cosmetice care conțin extract de mango pentru a profita de beneficiile sale în rutina de îngrijire a pielii, grație antioxidanților pe care îi conține,  

Untul de mango, excelent pentru piele

Untul de mango conține acizi grași – oleici, omega 9 și stearici, care acționează ca emolienți puternici și este bogat în beta-caroten, potrivit Libertatea.

Grație acestor acizi grași, untul de mango ajută la hidratarea părului și a pielii, care devine mai elastică elastică.

În plus, datorită vitaminelor A, C, E, care au rol antioxidant, untul de mango repară și regenerează celulele pielii.

Untul de mango poate fi de ajutor inclusiv  pentru accelerarea vindecării cicatricilor lăsate de acnee sau îndepărtarea petellor de îmbătrânire. Mai mult, ajută la vindecarea arsurilor solare și calmarea celor existente.

În plus, untul de mango și-a dovedit eficiența și împotriva ridurilor fine ale tenului sau vergeturilor (pentru atenuarea semnelor lăsate de sarcină se poate folosi un amestec de unt de mango cu ulei de cocos natural), dar este de ajutor și pentru întreținerea părului.

Și nu în ultimul rând, trebuie precizat că untul de mango reduce mâncărimile provocate de mușcăturile de insecte.

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite