Pepene roșu sau galben? Mihaela Bilic dezvăluie care nu îngrașă: „Împiedică absorbția zahărului, e mai puțin periculos”

0
Publicat:

Deliciosul pepene, cel mai răcoritor fruct în zilele toride, este practic o multivitamină. Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune care este mai bun: pepenele roșu sau cel galben? Indiferent de culoare, pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor.

Pepenele roșu, sursă importantă de vitamine și minerale FOTO Shutterstock
Pepenele roșu, sursă importantă de vitamine și minerale FOTO Shutterstock

Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte, spune medicul.

"Pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete. Pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii. Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

La conținutul de fibre, tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă - acolo unde ambele culori au aproximativ 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g. Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă!", arată dr. Mihaela Bilic într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

De asemenea, pentru cei care adoră combinația de pepene cu brânză, medicul oferă un argument nutrițional: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!

Alimentul care slăbește mult și repede 

Nu mai e nevoie de sacrificiu pentru a pierde kilogramele acumulate în exces. Există un aliment pe care poți să îl consumi fără limită și carete ajută să slăbești. Dr. Mihaela Bilic a spus care este alimentul care face minuni la siluetă.

Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede”, spune nutriționistul. Mai mult decât atât, poate fi consumată oricând și în orice cantitate, anunță doctorulzilei.ro.

„Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite