Ardeiul iute te ţine departe de Alzheimer

0
0

Folosit în special contra afecţiunilor digestive, ardeiul iute te poate proteja şi de boli ale minţii, cardiovasculare sau cancer.

Îţi menţine inima sănătoasă

Antioxidanţii sunt „zestrea“ ce mai de preţ a ardeilor iuţi. Pe măsură ce se coc, concentraţia acestor compuşi creşte. Activitatea antioxidantă cea mai puternică o deţine luteolina, urmată de capsaicină şi quercitină. Luteolina şi quercitina sunt flavonoizi care fac parte din vasta familie a antioxidanţilor. Au efect protector împotriva maladiilor cardiovasculare şi cancerului.

Este antireumatic

Şi astăzi, capsaicina intră în componenţa unguentelor antireumatice şi antidurere. Creme pe bază de capsaicină sunt folosite pe scară largă contra poliartritei reumatoide, fibrolamgiei, nevralgiilor. Plasturi cu capsaicină se folosesc contra durerilor de spate sau durerilor reumatice.

E bine să-l ai în casă în caz de diaree sau balonare

De mii de ani, ardeiul iute este folosit pentru remedierea problemelor digestive, inclusiv balonare, dureri de burtă, diaree şi crampe. Mai este folosit pentru fluidizarea circulaţiei sangvine şi pentru scăderea colesterolului „rău”. În vechime, mai era folosit contra durerilor de dinţi, alcoolismului, malariei şi febrei.

„rău”. În vechime, mai era folosit contra durerilor de dinţi, alcoolismului, malariei şi febrei.

Află pe clicksanatate.ro de ce e indicat să mănânci ardei iuţi!

Ai intoleranţă la gluten? Evită aceste alimente!

Alimente care previn cancerul de prostată

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite