Dulceaţă de ardei iuţi, ideală pentru fripturi, legume şi brânzeturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dulceaţă de ardei iuţi. Foto caietulcuretete.com
Dulceaţă de ardei iuţi. Foto caietulcuretete.com

Iubitorii gustului picant se pot bucura de o reţeta exotică, savuroasă şi afrodisiacă. Dulceaţa de ardei iuţi poate fi o combinaţie perfectă pentru o friptură delicioasă, legume, ciocolată sau chiar brânzeturi.

O reţetă considerată ciudată de unii, dar delicioasă pentru alţii, dulceaţa de ardei iuţi este un ingredient absolut necesar pentru iubitorii de friptură. Poate fi folosită de asemenea şi cu legume, ciocolată sau brânzeturi, reuşind să impresioneze musafirii.

Ingrediente:

1 kilogram ardei iuţi

1 kilogram zahăr

1 litru oţet

  Mod de preparare:

Ardeii se taie în două pe lungime şi se curăţă de seminţe. Se pun în vasul robotului şi se mărunţesc. Oţetul se fierbe împreună cu zaharul până se obţine un sirop. Se auaugă peste acesta ardeii şi se fierbe în continuare. Când dulceaţa începe să se pune puţină pe o farfurie. Dacă este gata, se va strânge ca într-o picatură de rouă, dacă se va împraştia pe farfurie e semn că mai trebuie fiartă, scrie caietulcuretete.com. 

La final, dulceaţa fierbinte se toarnă în borcane curate şi bine uscate. Capacele, care trebuie să fie noi, se înfiletează foarte bine pentru a împiedica aerul să pătrundă. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite