Apa este cel mai important nutrient. Când trebuie să bei mai multă apă

0
0
Hidratarea corespunz─âtoare ne ajut─â s─â avem un organism s─ân─âtos Foto
Suntem alcătuiţi în mare parte din apă

├Än mod normal, medicii recomand─â s─â bem ├«ntre opt ┼či 10 pahare de ap─â pe zi. Adic─â, minimum doi litri sau chair trei dac─â afar─â este cald. ├Än anumite situa┼úii, cantitatea de lichid trebuie suplimentat─â. Care sunt acestea.

Apa reprezint─â ├«ntre o jum─âtate ┼či patru cincimi din greutatea corpului nostru. Mai simplu spus, suntem ├«n mare m─âsur─â constitui┼úi din acest lichid.

Apa este solventul de baz─â pentru toate produsele de digestie, ea regleaz─â temperatura corpului ┼či tot cu ajutorul ei sunt eliminate de┼čeurile.

Cantitatea de ap─â pe care o pierdem este condi┼úionat─â de clim─â, situa┼úii ┼či indivizi, prin urmare nu exist─â o doz─â specific─â. ├Än mod obi┼čnuit ├«ns─â recomendarea este de a bea ├«ntre 8-10 pahare de ap─â de 250 de mililitri pe zi.

Femeile care alăptează au o nevoie mai crescută de apă, din cauza cantităţilor secretate prin lapte, în timp ce persoanele mai în vârstă tind să nu mai simtă nevoia de a bea apă.

Urina mai închisă la culoare este semnul că nu consumăm suficient din acest lichid.

Oric├ót ar p─ârea de bizar, un aport exagerat de ap─â ├«ntr-un timp foarte scurt ÔÇô cinci litri ├«n circa o or─â ar putea fi periculos pentru un adult ┼či ar putea ucide un copil.

Sfaturi pentru consumul de ap─â

Dacă urmezi o dietă, apa băută cu jumătate înainte de masă reduce pofta de mâncare.

Dac─â ai febr─â apa previne deshidratarea ┼či cur─â┼ú─â de┼čeurile din corp.

Indicaţia este de a bea mai multă apă atunci cân iei medicamente care pot irita stomacul, ca de pildă aspirina, ibuprofenul sau antibioticele.

Cafeaua ┼či alcoolul contribuie la deshidratarea organismului, astfel c─â ar trebui ocolite, mai ales vara.

Pentru a calcula cu aproxima┼úie de c├ó┼úi litri de ap─â are nevoie organismul uman ├«n fiecare zi, se ├«mparte num─ârul de kilograme la 32. Adic─â: o persoan─â care c├ónt─âre┼čte s─â spunem 84 de kilograme are nevoie s─â bea ├«n fiecare zi 2,6 litri de ap─â, ├«n timp ce una care c├ónt─âre┼čte 66 de kilograme, doi litri.

Sticlele de apă din plastic nu trebuie puse la congelator cu apă în ele sdeaorece pot elibera dioxine, substanţe cancerigene foarte toxice.  Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite