Alternative mai sănătoase pentru zahărul din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă gustul dulce, siropul de arţar este o bună sursă de vitamine şi minerale importante
Pe lângă gustul dulce, siropul de arţar este o bună sursă de vitamine şi minerale importante

Îl folosim când pregătim deserturile preferate, dar şi atunci când ne îndulcim cafeaua sau ceaiul. Consumat în cantităţi din ce în ce mai mari, mai ales că el se găseşte printre ingredientele multor produse alimentare din comerţ, zahărul nu este tocmai un aliat al sănătăţii. Află din material cu ce îl poţi înlocui!

De ce să eviţi zahărul?

Zahărul nu este un aliment de pe lista celor interzise, ci doar unul ce trebuie consumat cu moderaţie, spun specialiştii în nutriţie. Având în vedere efectele negative ale consumului unei cantităţi tot mai mai mare de zahăr, specialiştii trag semnale de alarmă privind acest aliment.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât multe persoane aleg ca îndulcitor zahărul alb, dintre toate variantele de îndulcitor de pe piaţă.

Găsit în cantităţi mici în multe dintre produsele din comerţ, zahărul, în special cel rafinat, nu este decât o sursă de calorii goale, deoarece nu conţine fibre, vitamine sau minerale. În plus, el are un indice glicemic foarte ridicat, ceea ce face ca riscul de apariţie a diabetului să crească odată cu trecerea timpului.

Zahăr sau îndulcitori artificiali?  

În ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe controverse când vine vorba de îndulcitorii artificili (aspartam, zaharină, sucraloză). Zahăr sau îndulcitori artificiali? Care este cea mai bună alegere? Spre deosebire de zahăr, îndulcitorii sunt substanţe chimice sau compuşi care îndulcesc fără a avea multe calorii.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite