4 trucuri pentru mai multă încredere în sine pe care orice femeie trebuie să le știe

0
Publicat:

Incertitudine, nesiguranță, nevoia permanentă de a cere aprobare oamenilor din jur și frica de a nu te face de ras. Toate sunt semnele unei persoane care nu are încredere în sine. Psihologul Diana Pîrje a dezvăluit, pentru „Adevărul”, 4 trucuri pentru a depăși aceste obstacole.

Cum ar putea orice femeie să își crească încrederea în sine FOTO Shutterstock
Cum ar putea orice femeie să își crească încrederea în sine FOTO Shutterstock

Cu toții avem nevoie de încredere în sine pentru a ne simți stăpânii propriei vieți și a avea succes în ceea ce ne propunem stăpânii noștri.

De unde se naște lipsa încrederii

Diana Pîrje, psiholog, autor și life-coach susține că femeile mai ales, se distrug atunci când ajung să fie în competiție și când nu au puterea de a se aprecia pe ele, cu adevărat.

Când ne naștem, suntem precum o coală albă de hârtie. Avem un set de resurse interioare și de valori pe care ar fi minunat să le explorăm. De-a lungul timpului însă, ajungem sa ne limităm foarte mult, datorită mediului în care trăim și a oamenilor cu care intrăm în contact.

La școală, ajungem să simțim foarte multă competitivitate, anxietate din cauza presiunii de a face performanță și teama că nu suntem suficient de buni, dacă nu corespundem anumitor standarde și dacă nu luăm cele mai mari note.

Competiție doar cu noi înșine

Competiția ar trebui să fie doar cu tine însăți. Dacă te-ai simțit mereu în competiție cu cineva, gândește-te cine în copilăria ta te-a comparat și cine nu ți-a dat voie să te exprimi la adevărata ta valoare și potențial. Fiindcă tu, ca femeie, meriți, ești și poți totul!, spune Diana Pîrje.

Dacă simți că în interiorul tău a rămas o parte rănită și nevindecată, care nu-și dă voie să se exprime pe sine la adevăratul său potențial, e foarte important să te întorci la acea fetiță care tânjea după afecțiune, validare, atenție, iubire și încredere și să i le oferi.

Tot ce contează este să ai încredere în cine ești tu cu adevărat și să nu cazi pradă statutului de victimă. Victima nu poate avea succes, fiindcă mereu se va întoarce la vechile programe cu care este obișnuita. Este necesar să ieși din ele, ca să poți ajunge acolo unde îți dorești cu adevărat.

4 trucuri pentru a-ți crește încrederea în tine

Încrederea se construiește pas cu pas, exact asa cum construiești o casă. Mai întâi îi pui fundația, apoi construiești restul, pas cu pas. Cel mai mult contează să îți dorești să te duci pe tine la un alt nivel. Să simți că ai tu o liniște adevărată, în interiorul tău. Iată ce este de făcut:

1. Fă o listă cu calitățile tale unice

Pentru ce te admiri și te apreciezi cu adevărat? Care sunt acele lucruri pe care știi și simți că le poți face bine? Nu mai e nimeni ca tine, așa că nu te mai compara cu nimeni. Drumul tău este doar al tău și singurul lucru pe care îl ai de făcut este să te bucuri de tine și de ceea ce poți tu trăi, într-un mod cât mai frumos.

2. Definește cine ești tu, în esența ta ca femeie

Sinceritatea este esențială. Construiește-ți, în primul rând, o cât mai bună relație a ta cu tine însăți și stabilește cine ești tu cu adevărat, în realitatea ta. Doar tu definești, nimeni altcineva. „Răspunde-ți la întrebările: Ce îți dorești să construiești? Ce visuri ai? Pentru ce simți că trăiești?”, ne îndeamnă autoarea cărții „Jurnalul femeii fericite”.

3. Notează toate reușitele tale de până acum

Mari sau mici, reușitele tale sunt cele care îți conferă garanția că ești capabilă și impulsul de a evolua. Așa cum ai reușit multe până acum, la fel vei reuși și de acum încolo. Creierul tău are nevoie să înțeleagă acest lucru.

4. Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba

Atunci când realizează că, orice ar face, nu pot schimba anumite lucruri și situații, oamenii de succes, pur și simplu, acceptă această realitate. Privește în prezent și în viitor, la ceea ce poate fi, niciodată la „ce ar fi putut să fie dacă”. Continuă să visezi și să îți setezi obiective și ai curajul de a le pune în practică. Nu le irosi din cauza lipsei de încredere. Posibilitățile sunt infinite, încât e păcat să te plafonezi și sa nu faci schimbările potrivite în viața ta.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite