Sfaturi pe care părinții ar trebui să le aplice în creșterea băieților

0
Publicat:

Relația dintre mamă și copil influențează foarte mult dezvoltarea celui mic. Astfel, iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le aplici în creșterea băiețelului tău.

Sfaturi pe care ar trebui să le aplici în creșterea băiețelului tău. Foto: Arhivă
Sfaturi pe care ar trebui să le aplici în creșterea băiețelului tău. Foto: Arhivă

Iubirea 

Copiii au nevoie să audă cu sunt iubiți. Este necesar să-l înveți să primească și să acorde iubire. De asemenea, trebuie să-i spui că, uneori, este posibil ca sentimentele sale să nu fie împărtășite, însă va veni o zi când acestea vor fi  

Plânsul 

Este foarte important să nu-i reprimați sentimentele. Dacă simte nevoia să plângă, trebuie să îi fiți alături și să-l îmbrățișați. În plus, îl puteți asigura pe cel mic că o să îi fiți mereu alături. 

Dansul 

Încă de la vârste fragede puteți dansa cu cel mic, fie în brațe, fie ținându-l de mână. Când va fi adolescent, băiatul își va dori, cu siguranță, să impresioneze o fată. Astfel, acesta va avea curaj să invite la dans o tânără pe care o simpatizează.

Îi poți cere să te ajute cu prinderea colierului 

Chiar dacă nu va reuși din prima, acesta va face tot ce poate pentru a te ajuta.  

Modelul masculin 

Încă de la vârste fragede trebuie să-i oferi copilului tău un model, fie că este tatăl lui, fie un prieten apropiat. Îi poți vorbi despre persoane de sex masculin care au făcut lucruri notabile în viață. 

Bunele maniere 

Este foarte important să-ți înveți copilul să utilizeze tacâmurile, să fie respectuos, să nu vorbească cu gura plină, etc.  

Încurajează-l 

O să existe situații în care băiatul tău se va confrunta cu situații nu tocmai plăcute. Astfel, îl poți învăța să aibă încredere în el, să vadă partea plină a paharului și să fie curajos. De asemenea, este foarte important să-i spui că îl iubești și că totul o să fie bine. 

Sensibilitatea 

Este extrem de important să-l învățați pe cel mic să acorde atenție sentimentelor celorlalți și să fie sensibil.  

Învață-l să comunice 

Este necesar să îi vorbești copilului despre tot felul de lucruri. Astfel, acestuia îi va fi mult mai ușor să se exprime la școală, la serviciu și în diverse împrejurări. 

Independența 

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înveți pe copilul tău este să fie independent. Este primordial ca acesta să poată să se descurce fără ajutorul nimănui. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite