LIVETEXT Facebook Home face „androizii“ mai sociabili. Primul telefon cu Facebook Home e HTC First

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Home
Facebook Home

Facebook lansează în această seară Facebook Home, împreună cu HTC. Telefonul Facebook  HTC First va avea integrată reţeaua socială peste tot şi va aduce o prezenţă mai mare în ecosistemul Android.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook a prezentat, joi seară, Facebook Home

Facebook Home este un strat social care vine între sistemul de operare Android şi stratul de aplicaţii. Home le permite utilizatorilor să fie conectaţi în permanenţă cu reţeaua socială Facebook. 

Suita de aplicaţii Facebook Home va putea fi descărcată din Google Play începând din 12 aprilie. 

Zuckerberg a mai anunţat că HTC First este primul telefon cu Facebook Home. Acesta va veni şi în Europa, în câteva luni. 

Urmăriţi evenimentul întreg, în format LIVE TEXT:

  UPDATE 20.44: "Cred că putem să schimbăm modul în care relaţionăm cu aceste gadgeturi. Am crescut cu internetul şi nu îmi pot imagina o lume fără shre şi fără mesagerie, fără căutare", încheie Zuckerberg. 

image

UPDATE 20.43: Telefonul va veni şi în Europa pe reţelele EE şi Orange. 

image

UPDATE 20.40: HTC First nu este telefonul care să fie cel mai mare telefon, dar un telefon care se simte bine. Telefonul va funcţiona în SUA pe reţelele LTE 4G. 

În SUA va fi disponibil pe 12 aprilie la 99 de dolari, doar la reţeaua AT&T. Se poate precomanda astăzi. 

image

UPDATE 20.39: Şeful reţelei AT&t  vine pe scenă. Telefonul HTC First va veni în patru culori. 

image

UPDATE 20.35: HTC First este primul telefon care are Facebook Home integrat şi optimizat. 

image

Zuckerberg spune că HTC şi AT&T vor crea primul telefon care va avea Facebook Home integrat, aşa numitul telefon Facebook. Peter CHou de la HTC prezintă First, primul telefon care va avea Facebook Home integrat. 

image

 Mark Zuckerberg spune că Facebook Home va fi disponibil pentru HTC One, Htc One X, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4 şi Samsung Galaxy Note 2. Alţi producători care şi-au arătat interesul sunt HTC, Samsung, Sony, Huawei, Lenovo, ALcatel, ZTE. De asemenea, Qualcomm şi Orange sunt printre producători. 

UPDATE 20.33: Zuckerberg s-a întors pe scenă. 

"Suntem entuziasmaţi de Home. Credem că este cea mai bună versiune de Facebook care există". 

Facebook Home va fi disponibil doar pentru câteva dispozitive pe 12 aprilie. 

UPDATE 20.30: Au fost multe specualaţii privind cum vor construi acest lucru. Vom modifica Android? NU. Nu este modul corect prin care să facem acest lucru, spune reprezentantul facebook. "Va fi o experienţă imersivă pe Android. Aşa facem acest lucru, printr-un launcher. Home-ul este următoarea etapă". 

Facebook Home va fi o aplicaţie disponbilă pentru fiecare sistem Android şi vom putea integra reţeaua socială pe orice telefon. 

image

UPDATE 20.29: Ca toate celelalte aplicaţii Facebook, Home va fi actualizat în fiecare lună. 

image

UPDATE 20.26: Putem să ne mutăm între conversaţii mutând cu degetul ferestrele cu chipul prietenilor. Dacă avem un mesaj de grup, vedem feţele prietenilor într-o singură bulă. 

Amintim - ChatHeads, o caracteristică a noii superaplicaţii Facebook Home, aduce conversaţiile în prim planul telefonului, prin notificări şi posibilitatea de a ne muta între conversaţii. 

image

UPDATE 20.25: Un alt angajat Facebook vorbeşte despre calităţile Facebook Home, care va schimba faţa oricărui sistem Android. Totul se bazează pe gesturi. Practic, pentru a vedea un mesaj, apăsăm pe faţa cuiva. Notificările apar direct pe ecran. Putem muta notificările pe ecran pentru a le aduna. 

ChatHeads rezolvă problema pe care o aveau cei de la Facebook - să vorbeşti cu prietenii tăi oricând. 

Un mesaj vine - faţa unui prieten vine în colţul din dreapta. Pluteşte deasupra browserului. Dacă apăsăm pe ea, putem să vorbim direct cu prietenul acela. 

image

UPDATE 20.24: El vorbeşte despre Coverfeed, care este o poză uriaşă a utilizatorilor pe care este textul, în stilul altor aplicaţii. Astfel, vom vedea imaginile de profil mult mai bine şi mai personal. 

În momentul când apăsăm pe o imagine, putem să scriem un comentariu. 

image

UPDATE 20.23: Adam Mosseri, director de produs la Facebook, prezintă un demo live al produsului. 

image

UPDATE 20.21: Mesajele vor fi integrate mult mai bine în sistemul de operare Android cu Facebook Home. Zuckerberg este enervat de faptul că mesajele sunt blocate în interiorul multor aplicaţii. Cu Facebook Home, chipul unei persoane va apărea în colţul ecranului. Dacă îl vom atinge, vom putea deschide mesajele direct din ecranul de pornire. Merge şi cu Facebook Messenger şi cu SMS. 

image

UPDATE 20.15: Notificările vor fi mai vizuale pe telefonul Facebook. Va apărea imaginea persoanei şi vom vedea ce ne-a spus sau ce a spus. 

"Putem colecta notificările împreună. Totul este doar la un gest distanţă de ecranul de pornire"

image

UPDATE 20.13: Este o aplicaţie care integrează foarte bine Facebook. Ecranul de pornire va fi personalizat, la fel ca ecranul de blocare. 

image

UPDATE 20.09: "Vrem să construim cea mai bună experienţă pentru oameni, pe orice telefon. Nu construim un telefon şi nici nu construim un sistem de operare. Construim ceva mai mult decât o aplicaţie. Astăzi ne vom concentra pe Android", spune Zuckerberg. Fondatorul Facebook vorbeşte de fapt despre Faceboook Home. 

"Android a fost creat pentru a avea astfel de experienţe sociale. Astăzi ne vom referi la noi experienţe - ecranul de start al telefonului. Ecranul de pornire al telefonului tău. Considerăm că trebuie să fie personal", spune Zuckerberg. 

Facebook Home este numele produsului. 

image

UPDATE 20.06: Ne-am gândit cum ar fi să facem telefoane care să fie create nu în jurul aplicaţiilor, ci în jurul oamenilor, spune Zuckerberg. "Avem telefoanele cu noi tot timpul. Cât de des ţi se întâmplă să vrei să vezi ce se întâmplă? Atunci vrei să stai conectat, vrei să fii om". 

"De ce ar trebui să intrăm în acele aplicaţii ca să vedem ce fac oamenii din jurul nostru? Noi vrem să facem totul pe dos. Vrem să folosiţi ce aplicaţii vreţi, când vreţi. 

image

UPDATE 20.02: Facebook se pregăteşte să lanseze în această seară noua sa casă de pe Android. Va fi un telefon Facebook? Va fi un supraprogram care să se lanseze odată cu sistemul de operare Android?

image

Mark Zuckerberg a venit pe scenă şi spune că vor vorbi despre Facebook Phone. „Vom vorbi despre cum vom putea transforma un telefon Android într-unul social". 

image

UPDATE: Eveninimentul va începe în câteva minute. Presa deja a ajuns în sală. 

image

Toate zvonurile de până acum vorbesc despre un telefon de 4,3 inci, cu un procesor dual core de 1,5 Ghz. Telefonul Facebook va avea integrat sistemul Facebook Home, un launcher care va porni odată cu sistemul de operare şi care va integra mai bine Facebook, Facebook Messenger sau Instagram. 

Astfel, Mark Zuckerberg încearcă să mulţumească investitorii şi să crească veniturile Facebook din publicitate. De asemenea, reţeaua socială va putea deveni prezentă peste tot cu acest telefon Faceboook. 

adevarul.ro va transmite live text evenimentul şi va explica ce înseamnă telefonul Facebook. 

Citiţi mai multe despre telefonul Facebook: 

Lansare telefon Facebook: cronologia zvonurilor privind Facebook Phone

Lansare telefon Facebook: ce este Facebook Home şi când se va lansa?

Lansare telefon Facebook: Primele imagini cu sistemul de operare Facebook Home, „minunea” lui Zuckerberg

Lansare telefon Facebook: ce indicii a dat Mark Zuckerberg până acum

Lansare telefon Facebook: Prima imagine cu smartphone-ul Facebook

Facebook Phone: un telefon ca un iPhone, cu un nou sistem de operare: Facebook Home

Facebook Phone ar fi un câştig şi pentru oameni, şi pentru reţeaua socială

Transmisiunea live poate fi urmărită în stream-ul de mai jos. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite