Lansare telefon Facebook: ce indicii a dat Mark Zuckerberg până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg a respins zvonurile privind un Facebook Phone FOTO Reuters
Mark Zuckerberg a respins zvonurile privind un Facebook Phone FOTO Reuters

Facebook se pregăteşte să lanseze joi, 4 aprilie, noua lor casă pe Android sau, cum au numit-o mulţi, telefonul Facebook. Va fi un telefon, va fi un sistem de operare sau o extindere a aplicaţiilor deja existente? Facebook Phone a pus planeta pe jar.

Mark Zuckerberg a insistat mereu că Facebook nu va lansa un smartphone şi că acest lucru nu are niciun sens pentru ei şi pentru strategia Facebook. Dar Mark Zuckerberg a oferit, de asemenea, de-a lungul timpului şi câteva detalii despre ce am putea vedea pe 4 aprilie, odată cu Facebook Home.

Discuţiile despre un eventual telefon Facebook au început încă de acum doi-trei ani, dar până pe 11 septembrie 2012 Zuckerberg nu a spus nimic despre această posibilitate, lăsând ideea deschisă zvonurilor. Odată cu participarea la conferinţa TechCrunch Disrupt, el şi-a expus ideile. Deşi a contracarat zvonul unui telefon, totuşi printre rândurile lui Zuckerberg putem înţelege ce va lansa Facebook pe 4 aprilie, adică un launcher, un program care se deschide când se deschide telefonul şi introduce aplicaţiile Facebook în nucleul telefonului HTC.

„E strategia greşită pentru noi. E foarte spumos să spui că facem un telefon, de asta oameni vor să scrie despre el. Dar e atât de clar. E strategia greşită pentru noi. Să spunem că vom construi un telefon. Ipotetic vorbind. Dacă am face-o, câţi oameni am putea să obţinem? 10-15 milioane? Strategia noastră e diferită de cea a oricărei alte firme din tehnologie care îşi construieşte propriul hardware, cum e Apple. Noi ne ducem în direcţia opusă”, a spus Zuckerberg.

Până acum, declaraţia nu vine în contradicţie cu lansarea telefonului Facebook de pe 4 aprilie. Poate numit impropriu aşa, el va fi un gadget care va fi construit pe HTC şi va integra sistemul Facebook Home, care se va pune peste un Android clasic. Am putea vorbi de o interfaţă nouă pentru acest telefon, asemănătoare cu ceea ce face HTC cu Sense.

Dar! Ceea ce a explicat Zuckerberg pe 11 septembrie confirmă într-un fel posibilitatea integrării mai adânci a Facebook în ecosistemul Android, cu posibilitatea de a lăsa utilizatorii să folosească restul aplicaţiilor fără probleme. El a explicat la TechCrunch Disrupt că Facebook vrea să construiască un sistem care este integrat adânc în orice dispozitiv mobil şi partea de internet mobil. „Nimeni nu este mai integrat ca Facebook în ecosistemul mobil”, a spus Zuck.

De asemenea, în ianuarie anul acesta, el a spus că Facebook trebuie să fie disponibil pe orice dispozitiv mobil. „Lucrul cel mare este că avem un miliard de utilizatori care ne folosesc produsele şi trebuie să facem Facebook foarte bun pe toate dispozitivele şi vom face eforturi pentru a-l integra mai adânc în sistem”, a declarat Zuckerberg.

Această integrare este un lucru evident, în momentul când Facebok va lansa pe 4 aprilie Facebook Home pe un telefon HTC, pe care l-am putea numi telefonul Facebook. Home va fi un program de deschidere, care va înlocui interfaţa de bază şi va integra aplicaţiile Facebook mai bine. De asemenea, se pare că Home ar putea fi şi o aplicaţie separată în Google Play Store, dar va avea funcţii limitate.

Mai multe lucruri vom afla pe 4 aprilie. adevarul.ro va transmite live text evenimentul de la Menlo Park.
 

Citiţi mai multe despre acest subiect şi în:

Facebook Phone: primele imagini cu locuinţa de pe Android a reţelei sociale

Facebook Phone: un telefon ca un iPhone, cu un nou sistem de operare: Facebook Home

Facebook Phone, oportunitate pentru utilizatori sau control total?

Facebook Phone, o ultimă şansă pentru HTC?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite