Facebook Phone: un telefon ca un iPhone, cu un nou sistem de operare: Facebook Home

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Messenger va fi bine integrat cu sistemul de operare FOTO Adevărul
Facebook Messenger va fi bine integrat cu sistemul de operare FOTO Adevărul

Toată lumea aşteaptă evenimentul Facebook de pe 4 aprilie, în care s-ar putea ca reţeaua socială să anunţă un Facebook Phone, creat împreună cu cei de la HTC. Noile informaţii vorbesc nu neapărat de un gadget, cât de un sistem de operare, numit Facebook Home.

Potrivit „Wall Street Journal”, Facebook şi HTC vor anunţa o integrare mai puternică, oferită cu ajutorul funcţiei HTC Blinkfeed, prezentă pe ultimul HTC One. Aceasta oferă pe ecranul telefonului o versiune a unui flux de ştiri care vine din reţelele sociale. Dar totul va fi dus mai departe.

Astfel, anunţul care vorbea de „our new home on Android” ar putea ascunde chiar denumirea sistemului de operare Android, modificat după cerinţele Facebook. Acesta se va numi Facebook Home, după cum scrie pocketnow.com.

De asemenea, contul de Twitter @evleaks, specializat în informaţii în exclusivitate, a postat pe internet mesajul „The version of Facebook for Android currently on this device needs to be upgraded tu support Facebook Home”. Aşadar, acest lucru ne duce cu gândul la un sistem în care ecranul principal al telefonului va fi integrat cu Facebook, sub denumirea de Home. Astfel, toată prima pagină a unui telefon va putea să lucreze în favoarea Facebook.

Alte aplicaţii care vor fi integrate în telefonul Facebook vor fi cele de Poze, Facebook Messenger, dar va exista şi o integrare a contactelor, deşi aceasta este prezentă pe majoritatea smartphone-urilor cu Android. Facebook a angajat mai mulţi dezvoltator de aplicaţii iOS pentru a câştiga mai multă înţelegere asupra modului cum ar trebui să funcţioneze un sistem de operare şi aplicaţiile integrate.

image

Un mockup al telefonului Facebook 

Un telefon ca un stil de viaţă

Informaţiile oferite de 9to5Google arată că Facebook şi HTC nu se concentrează pe cele mai puternice caracteristici ale telefonului, ci vor să lanseze un device de zi cu zi, unul pentru stil de viaţă. Se pare că telefonul va semăna cu iPhone, având un buton de home în mijloc şi alte butoane capacitive pe margine.

Dimensiunea de 4,3 de inci a ecranului, despre care vorbesc sursele apropiate proiectului, aduce aminte de telefonul HTC Mist despre care toată lumea vorbea ca şi cum ar fi Facebook Phone. „Unwired View” vorbeşte de un procesor de 1,5 Ghz, 1 GB de memorie internă şi 16 GB de stocare.

Mai citeşte şi alte articole pe această temă: 

Facebook Phone, oportunitate pentru utilizatori sau control total?

Facebook Phone, o ultimă şansă pentru HTC?

Orwell, unde eşti? Lumea ta nu e poveşti! „Eu sunt Facebook şi vreau să stau cu tine tot timpul”

Facebook Phone ar fi un câştig şi pentru oameni, şi pentru reţeaua socială

Smartphone-ul Facebook: suflet de Android în carcasă de HTC?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite