Lansare telefon Facebook: ce este Facebook Home şi când se va lansa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg vrea să cucerească şi ecosistemul mobil FOTO Reuters
Mark Zuckerberg vrea să cucerească şi ecosistemul mobil FOTO Reuters

Facebook şi HTC vor lansa astăzi, 4 aprilie, un nou produs al colaborării lor: HTC First poate fi numit telefonul Facebook şi va fi practic un gadget care va fi dotat cu Facebook Home, o supraaplicaţie de tip launcher, care va integra mai bine Facebook în ecosistemul Android.

Zvonurile privind un telefon Facebook au început încă de acum doi ani, dar în acel moment Mark Zuckerberg le-a respins, spunând că nu au sens în contextul în care reţeaua socială are sute de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, listarea la bursă a adus presiuni din partea investitorilor şi dorinţa de a face mai mulţi bani din publicitate. Integrarea Facebook în Android este o asemenea metodă.

Facebook Home va fi sistemul care va dota telefonul Facebook. Este un program de tip launcher, care se lansează la deschiderea gadgetului şi care schimbă interfaţa clasică de Android cu una care va avea programele Facebook în prim plan, printre care Messenger sau Instagram.

Telefonul Facebook se va numi probabil HTC First şi nu va avea specificaţii senzaţionale, fiind mai mult o probă. Cel mai probabil, Facebook Home va fi lansat pe orice smartphone cu Android, transformând astfel orice telefon într-un Facebook Phone.

adevarul.ro va transmite live text astăzi conferinţa de presă în care Mark Zuckerberg va lansa „telefonul Facebook” de la ora 20.00, ora României.

Puteţi citi mai multe pe această temă pe adevarul.ro

Lansare telefon Facebook: Primele imagini cu sistemul de operare Facebook Home, „minunea” lui Zuckerberg

Lansare telefon Facebook: ce indicii a dat Mark Zuckerberg până acum

Lansare telefon Facebook: Prima imagine cu smartphone-ul Facebook

Facebook Phone: un telefon ca un iPhone, cu un nou sistem de operare: Facebook Home

Facebook Phone ar fi un câştig şi pentru oameni, şi pentru reţeaua socială

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite