Apple susține că erorile de software și anumite aplicații provoacă supraîncălzirea iPhone 15

0
Publicat:

Compania spune că va actualiza iOS 17 pentru a remedia erorile și colaborează cu dezvoltatorii de aplicații care supraîncălesc telefoanele.

Mai mulți clienți s-au plâns de supraîncălzirea IPhone-urilor FOTO Shutterstock
Mai mulți clienți s-au plâns de supraîncălzirea IPhone-urilor FOTO Shutterstock

Apple a identificat cauzele unei probleme de supraîncălzire la cea mai recentă serie de iPhone, inclusiv o eroare de software și utilizarea anumitor aplicații.

Compania de tehnologie a spus că va emite o actualizare pentru a remedia eroarea din software-ul său iOS 17 și că lucrează cu dezvoltatori ale căror aplicații au supraîncărcat telefoanele. Apple a luat măsuri după ce utilizatorii produselor sale iPhone Pro și iPhone Pro Max s-au plâns că au devenit prea fierbinți în timpul utilizării, atingând temperaturi de peste 43 de grade Celsius în unele cazuri.

„Am identificat câteva condiții care pot face ca iPhone-ul să se încălzească mai mult decât era de așteptat”, au transmis reprezentanții Apple într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Compania a declarat sâmbătă că lucrează la o actualizare a sistemului iOS17 care alimentează gama iPhone 15 pentru a preveni ca dispozitivele să devină neplăcute și că lucrează cu aplicații care rulau în moduri „care determină supraîncărcarea sistemului”.

Apple a adăugat că ar putea exista probleme și în timpul utilizării inițiale a telefonului. „Dispozitivul se poate încălzi mai mult în primele zile după configurarea sau restaurarea sa din cauza activității crescute de fundal”, a spus compania.

Instagram, deținut de Meta lui Mark Zuckerberg, și-a modificat aplicația săptămâna trecută pentru a preveni încălzirea dispozitivului pe cel mai recent sistem de operare iPhone.

Uber și alte aplicații, cum ar fi jocul video Asphalt 9, erau încă în proces de introducere a actualizărilor, a precizat Apple. Compania nu a oferit un calendar pentru momentul în care va fi emisă propria remediere a software-ului, dar a spus că nu au existat probleme de siguranță cu iPhone 15 între timp și nici nu va afecta performanța pe termen lung a telefonului.

Actualizarea software-ului nu va afecta performanța telefonului

Săptămâna trecută, forumul comunității producătorului de iPhone a transmis plângeri ale clienților cu privire la o problemă de supraîncălzire a modelelor de ultimă generație iPhone 15 Pro și Pro Max.

„Am avut noul iPhone 15 Pro și este atât de fierbinte, este prea fierbinte pentru a-l ține”, a scris un utilizator. Un altul a scris: „Mă ustură pielea! Ce se întâmplă cu iPhone 15 Pro Max?”

Experții au speculat că iPhone 15 Pro, alimentat de un nou cip fabricat în Taiwan, se supraîncălzește deoarece învelișul său din titan ar putea fi mai puțin eficient în disiparea căldurii decât carcasa din oțel inoxidabil folosită de predecesorii săi.

Cu toate acestea, Apple a precizat în declarația sa că problemele legate de încălzire nu au fost legate de carcasa din titan. Compania a adăugat că problema nu a fost legată de o trecere de la cablul său de încărcare brevetat Lightning la un port USB-C care i-a permis să respecte reglementările UE.

iPhone 15 a fost pus în vânzare pe 22 septembrie. În Marea Britanie, costă de la 799 lire pentru modelul de bază (799 dolari în SUA) la 999 lire pentru Pro (999 dolari în SUA) și 1.199 lire pentru Pro Max mai mare (1.199 dolari în SUA).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite