Apple a acceptat să plătească o sumă uriașă în procesul legat de încetinirea iPhone-urilor

0
Publicat:

La 6 ani după ce Apple a fost dată în judecată pentru că instalează software pentru a încetini iPhone-urile mai vechi, gigantul tehnologic a acceptat să plătească o sumă de sute de milioane de dolari.

iPhone 6 la încărcat. FOTO Shutterstock
iPhone 6 la încărcat. FOTO Shutterstock

Apple a fost de acord să plătească o sumă minimă de 310 milioane de dolari și până la 500 de milioane de dolari ca despăgubiri pentru aproximativ 100 de milioane de utilizatori de iPhone, în ceea ce firma numește "cea mai mare recuperare integrală în numerar într-un caz de intruziune informatică din istorie".

Între decembrie 2017 și iunie 2018, au fost depuse 66 de acțiuni colective în justiție împotriva Apple în legătură cu această problemă, inclusiv pentru că Apple a încetinit în mod deliberat performanța bateriei iPhone-urilor mai vechi prin actualizări ale sistemului de operare iOS, conform Bloomberg Law.

Vestea bună este că aproximativ 3 milioane de persoane care au depus cereri în procesul colectiv vor vedea în curând plăți de aproximativ 65 de dolari, conform The Verge. Vestea proastă este că dacă nu ai depus deja o cerere înainte de termenul limită care a expirat în octombrie 2020, acum este prea târziu.

Chiar dacă acordul a fost încheiat acum câțiva ani, oamenii tot nu au încasat banii din cauza procedurilor prelungite din instanță și a apelurilor. Dar săptămâna trecută, firma de avocatură care reprezintă clienții Apple a anunțat că un apel care contesta procesul a fost respins, "permitând plata acordului istoric către consumatorii de iPhone-uri Apple afectați de reducerea performanței software."

Doar clienții care au avut un dispozitiv iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus sau SE erau eligibili dacă foloseau software-ul iOS 10.2.1 (sau o versiune ulterioară) înainte de 21 decembrie 2017.

Același lucru este valabil pentru persoanele care au avut un iPhone 7 sau 7 Plus și au descărcat iOS 11.2 sau o versiune ulterioară înainte de 21 decembrie 2017.

Procesul a avut la bază acuzații că aceste actualizări software au încetinit intenționat performanța iPhone-urilor. Apple a afirmat că acest lucru s-a făcut pentru a prelungi durata de viață a bateriei dispozitivelor, potrivit Associated Press.

Apple neagă orice acțiune ilegală, dar a fost de acord cu plata "pentru a evita un proces dificil și costisitor".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite