Autoritățile franceze au primit o actualizare software pentru iPhone 12, retras anterior de pe piață

0
Publicat:

Autoritățile franceze au primit din partea companiei Apple o nouă actualizare de software pentru iPhone 12, a declarat marți Ministerului francez al Industriei Digitale, în timp ce gigantul tehnologic american încearcă să evite orice risc de rechemare costisitoare.

Iphone 12 interfață produs
Autoritățile franceze au primit o actualizare software pentru iPhone 12 Foto: Shutterstock

Apple s-a angajat să actualizeze software-ul pentru a dezamorsa o dispută legată de nivelurile de radiații ale telefoanelor iPhone 12, după ce Franța a suspendat vânzările telefoanelor la începutul acestei luni, în urma unor teste despre care a spus că au constatat încălcări ale limitelor de expunere la radiații.

Franța a amenințat cu o rechemare în cazul în care Apple ar fi refuzat să facă o actualizare a software-ului.

Apple a negat constatările franceze, afirmând că iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaționale ca fiind conform cu standardele globale, dar a declarat pe 15 septembrie că va emite o actualizare de software pentru a se adapta la metodele de testare utilizate în Franța.

Compania Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Cercetătorii au efectuat un număr vast de studii în ultimele două decenii pentru a evalua riscurile pentru sănătate ale telefoanelor mobile. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu s-a stabilit niciun efect negativ asupra sănătății ca fiind cauzat de acestea.

Însă avertismentul privind radiațiile din Franța, bazat pe rezultatele unor teste diferite de cele efectuate în alte țări, a stârnit îngrijorări în întreaga Europă și în alte țări, inclusiv în Belgia, care a cerut să beneficieze și ea de actualizarea software-ului.

Actualizarea nu va di disponibilă în toată Europa

Experții din industrie au declarat că nu există riscuri de siguranță, deoarece limitele de reglementare, bazate pe riscul de arsuri sau de insolație cauzate de radiațiile telefonului, au fost stabilite cu mult sub nivelurile la care oamenii de știință au găsit dovezi de nocivitate.

Apple oferă în mod obișnuit actualizări de software pentru telefoanele și computerele sale, de cele mai multe ori pentru a rezolva o problemă de securitate. Acestea pot fi axate pe un anumit model sau pe o regiune, iar uneori Apple emite mai multe actualizări într-o lună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite