„Soţi pentru o oră“, programul social inedit lansat de primarul Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a lansat recent un program social mai puţin obişnuit, prin care femeile singure pot apela la serviciile unui „bărbat tânăr şi puternic, capabil să rezolve rapid problemele din gospodărie“.

Dacă eşti o femeie neajutorată şi locuieşti în Moscova, îndeplineşti toate condiţiile pentru a participa la programul inedit lansat recent de primarul capitalei ruse, „Soţi pentru o oră“. Reprezentantele sexului feminin pot solicita serviciile un bărbat tânăr, care se pricepe la reparaţii casnice, scrie vocativ.com.

Din descrierea programului, acesta pare că se adresează femeilor tinere, în jurul vârstei de 20 de ani: „Petreci mult timp la mall pentru a alege o nouă lustră pentru intrarea în apartament, una care să se potrivească perfect gusturilor tale. Ai ajuns acasă, ai deschis ambalajul şi vrei să o montezi. Erai convinsă că aveai tot ce-ţi trebuie. Dar tu, o femeie frumoasă cu o manichiura superbă pe care ţi-ai făcut-o ieri, nu eşti pregătită să foloseşti o bormaşină zgomotoasă, care vibrează. Cine va veni să te salveze în această situaţie?. Bărbaţi pricepuţi, soţi închiriraţi cu ora, pot veni degrabă la tine acasă. Fericirea ta este tot ceea ce-şi doresc aceştia“.

În realitate, programul de inchiriat bărbaţi va fi util văduvelor trecute de 60 de ani. Rusia a înregistrat o criză demografică din cauza declinului ratei fertilităţii şi a înmulţirii simultane a cazurilor de avort. Între 1959 şi 1990, numărul persoanelor de peste 60 de ani sau mai bătrâne s-a dublat, ajungând la 16% din populaţie. Până în 2015, acesta va ajunge la 20% din populaţie, relevă un studiu al organizaţiei Rand. Fenomenul, combinat cu faptul că 25% din bărbaţii ruşi mor înainte să împlinească vârsta de 55 de ani, a dus la o creştere a numărului de văduve cu vârste peste 60 de ani.

Închirierea unui meşter pentru o oră va costa echivalentul a 3,7 euro. Serviciul va fi gratuit pentru femeile cu venituri mici şi pentru cele cu dizabilităţi.

Citeşte şi:

Treburile casnice rămân în grija femeii „moderne“: bărbaţii se implică de două ori mai puţin decât ele

Casa-i de piatră până când trebuie curăţată

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite