Obiceiuri zilnice care cresc nivelul de energie: cum să dezvolţi muşchii creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretele oamenilor care debordează de energie FOTO Shutterstock
Secretele oamenilor care debordează de energie FOTO Shutterstock

Există oameni care debordează de energie şi parcă niciodată nu obosesc. Conform specialiştilor, secretul se află în obiceiurile adoptate, alimentaţie şi dezvoltarea creierului.

Cu toţii cunoaştem măcar o persoană care se trezeşte odată cu soarele, ajunge la sala de sport înainte de ora 8.00 şi este mereu în căutatrea unei noi aventuri după ce pleacă de la serviciu. Vă întrebaţi probabil de unde atâta energie. Huffingtonpost.com a intervievat câteva persoane extra-energice pentru a primi sfaturi cu privire la creşterea nivelului de energie:

Aveţi grijă la alimentaţie

Verificaţi-vă dieta. Dacă majoritatea alimentelor consumate sunt procesate şi pline de zahăr sau dacă săriţi mesele importante, cum ar fi micul dejun, în încercarea de a pierde în greutate, aţi găsit vinovatul pentru lipsa energiei.

„Trebuie să aveţi întotdeauna un mic dejun echilibrat care să vă ofere energie şi să echilibreze nivelul zahărului din sânge“, spune Alyssa Cohen, blogger dietetician.

image

„Glicemia este adesea crescută dimineaţa, în parte din cauza eliberării hormonilor precum cortizolul, care începe să se trezească. Este mai bine să mâncaţi un mic dejun bogat în carbohidraţi buni, cum ar fi cerealele integrale, legumele şi fructele cu amidon, şi să le combinaţi cu unele proteine ​​şi grăsimi“, mai spune Cohen.

Încercaţi o felie proaspătă de pâine prăjită cu avocado, ou sau somon afumat. Luaţi un mic dejun delicios, sănătos şi energic, care va face mintea să funcţioneze până la prânz.

Dezvoltaţi abilităţile sociale

„Oamenii mă întreabă mereu cum sunt atât de energic“, spune . Dr. Alex Roher, chirurg plastic din San Diego. „Răspunsul meu este că depun eforturi în fiecare zi pentru a creşte abilităţile mele sociale. Capacitatea de a comunica eficient cu alte persoane are numeroase implicaţii pentru viaţa personală şi profesională. Pentru un timp, m-am concentrat pe ascultarea oamenilor. Am încercat să-mi păstrez punctul de vedere şi să dau oamenilor spaţiu pentru a se exprima.“

Dr. Roher a experimentat contactul vizaul şi cel fizic în timpul comunicării, dar spune că cel mai bun mod de a-ţi depăşi anxietatea socială şi de a deveni confortabil în comunicarea cu străinii este apropierea de oameni.

Lucraţi muşchii creativi

Mişcarea este o modalitate eficientă de a vă începe ziua, dar dacă nu puteţi să vă mişcaţi corpul imediat după ce v-aţi trezit, încercaţi să lucraţi cu un alt muşchi important: creierul.

image

„Pentru a vă ajuta să faceţi saltul, vă recomand să faceţi ceva creativ imediat după ce vă treziţi“, spune Gene Caballero, un instructor personal certificat în psihologie. „Ceea ce fac eu prima dată dimineaţa este să cânt la pian. Cântatul la un instrument a fost dovedit ştiinţific că pune în funcţiune fiecare zonă a creierului, în special cortexul vizual, auditiv şi motor. Este ca un antrenament mintal complet care mi-a înlocuit cafeaua de dimineaţă şi m-a ajutat sa fiu mai productiv pe parcursul zilei.“

Beţi multă apă

Sună simplu, dar extrem de mulţi oameni suferă de oboseală din cauza deshidratării. Un studiu recent a constatat că una din cinci persoane nu ştie cât de multă apă ar trebui să bea, iar cei care subestimează acest lucru sunt adesea obosiţi, temători şi incapabili să se concentreze. Beţi cât mai multă apă şi încearcă să evitaţi apa minerală, cafeaua sau sucurile, care, în funcţie de nivelul lor de zahăr, vă pot deshidrata şi mai mult.

Îndepărtaţi dispozitivele electronice înainte de culcare

image

Creierul adult are nevoie de opt ore de somn în fiecare noapte. „Nu-ţi sacrifica somnul pentru nimic, în special în favoarea televizorului“, spune Laura Ardnt, antrenor personal. Pentru a avea un „mâine“ mai energic, puneţi telefonul de-o parte şi amintiţi-vă că toate aceste texte, e-mailuri şi emisiuni interesante vor fi acolo şi mâine dimineaţa.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite