Cum şi ce mâncăm pentru a nu ne îngrăşa de sărbători: sfaturi de la Cori Grămescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cori Grămescu FOTO Eduard Enea
Cori Grămescu FOTO Eduard Enea

Cu toţii ştim că în perioada sărbătorilor, pe lângă bagajul de cadouri, apare şi cel al kilogramelor în plus. Sentimentul plăcerii nevinovate a cozonacilor, sarmalelor şi a gustoaselor preparate specifice Crăciunului ne încearcă pe toţi în această perioadă.

Cunoscuta antrenoare de fitness Cori Grămescu ne învaţă cum şi ce să mâncăm de sărbători pentru a nu pierde lupta în faţa kilogramelor.

„Fiecare alege să scape de kilogramele în plus în felul său. Unii îşi iau o perioadă de precauţie înainte de sărbători, mănâncă mai puţin pentru „a face loc“ bunătăţurilor făcute de mama, în timp ce alţii aleg să meargă la sală după perioada aglomerată a sărbătorilor pentru „a scăpa“ de kilogramele în plus. Ei bine, ce aţi spune dacă v-aş zice că dacă faceţi combinaţiile potrivite de mâncăruri în perioada sărbătorilor nu va trebui să staţi la discuţii lungi cu cântarul?“, propune Cori Grămescu. 

 La micul-dejun putem savura o felie de cozonac alături de o cană de lapte bătut degresat, iar dacă simţim nevoia de o gustare, ne putem bucura de o Inka cu portocale.

Prânzul poate fi compus dintr-o porţie de carne, fie ea de porc sau de pui, gătită corespunzător la cuptor, fără ulei, împreună cu o salată. Putem încerca şi o porţie de sarmale din carne de curcan sau orice altă carne slabă.

Pentru cină, o salata bogată în crudităţi sau o porţie de peşte sunt opţiuni perfecte. Seara, putem savura o cană de Inka cu scorţişoară.

Un lucru foarte important este că la aceste mese desertul nu poate fi inclus, el poate înlocui o gustare, asta doar dacă nu îl înlocuim cu un fruct.

De asemenea, pentru a ne ţine kilogramele sub control, alcoolul nu ar trebui consumat la masă, iar cantitatea de două pahare de vin roşu pe zi nu ar trebui depăşită. 

Dulciurile pot fi consumate şi ele la micul-dejun, dar nu după masă. Atât fructele, cât şi desertul trebuiesc mâncate până în ora 14.00. Acestea pot ţine locul micului-dejun sau al gustării dintre mese.

Cori Grămescu a făcut şi un top al celor mai nepotrivite combinaţii de mâncare din perioada sărbătorilor:

- sarmale cu friptură şi cozonac, toate la aceeaşi masă;

- carne grasă cu cartofi, mămăligă sau pâine;

- alcool în exces împreună cu preparatele tradiţionale de Crăciun.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite