Un film ucrainean a câştigat Marele Trofeu la Alpin Film Festival de la Brașov

0
Publicat:

Un film ucrainean a câştigat Marele Trofeu la Alpin Film Festival Brașov, eveniment care a reunit peste 40 de filme din întrega lume, au anunţat, duminică, organizatorii.

Filmul Play, premiat la Brașov  FOTO Captură video Youtube
Filmul Play, premiat la Brașov FOTO Captură video Youtube

Sâmbătă, 9 septembrie, în cadrul Galei de premiere a celei de-a 8 ediţie a Alpin Film Festival, filmul ucrainean 'Plai- Un drum prin munţi' (regizor: Eva Dzhyshyash) a câştigat Marele Trofeu Alpin Film Festival oferit de RAP Group. Filmul, un poem emoţionant şi plin de umanitate, oferă o perspectivă, prin intermediul privirii a doi copii, asupra realităţii războiului şi impactului pe care acesta îl are asupra unei familii de ţărani care trăiesc într-un sat de munte din Ucraina”, arată sursa citată de Agerpres.

Alpin Film Festival a reunit în acest an o selecţie de peste 40 de filme din întreaga lume.

Filme premiate

În cadrul competiţiei româneşti, Premiul Publicului a fost atribuit filmului „Refugiul - Castelul Crăiţei” în regia lui Liviu Marghidan, premiul pentru Cel mai bun film de munte a fost câştigat de „Călătorie în Himalaya - Expediţia Kangchenjunga 2022”, în regia lui Octavian Repede, iar Trofeul Carpaţi pentru cel mai bun film de promovare a zonelor montane din România a mers către „Ultima Transhumanţă/Last Transhumance”, în regia lui Dragos Lumpan.

La competiţia internaţională, premiul pentru Cel mai bun film de alpinism a fost atribuit producţiei „Ephemeral”, regizat de Alastair Lee, Premiul Special al Juriului a fost acordat filmului „Carne et ossa” (Italia), regizor Roberto Zazzara, iar Marele Trofeu Alpin Film Festival a fost atribuit filmului „Plai- Un drum prin munţi” (Ucraina), regizor Eva Dzhyshyash. Gala de închidere a festivalului a marcat şi aniversarea a 20 de ani de la prima expediţie integral românească pe Everest (8848 m), arată sursa citată. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite