Cât a plătit un bărbat pentru un permis auto fals. Incidentul i-a uimit pe polițiștii din Vama Albița, care l-au prins

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 20 de ani i-a lăsat fără replică pe poliţiştii de frontieră de la Albiţa. Oamenii legii au descoperit că acesta avea permis de conducere fals, pentru care a plătit o sumă importantă de bani.

Permis de conducere SURSĂ Arhiva Adevărul
Permis de conducere SURSĂ Arhiva Adevărul

Bărbatul, care avea atât cetăţenie română, cât și moldovenească, a fost prins pe data de 6 septembrie 2023, în jurul prânzului. La controlul de frontieră, poliţiştii au descoperit că acesta avea un permis de conducere fals.

Cum a fost depistat bărbatul

Acesta  s-a prezentat în vamă pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, fiind pasager într-un microbuz. În baza unui profil de risc, oamenii legii au decis să supună microbuzul, dar şi pe bărbatul de 20 de ani unor controale mai amănunţite. Astfel, poliţiştii au descoperit că acesta avea asupra lui, ascuns, un permis de conducere. Pe acesta se aflau însemnele autorităţilor române, având imprimate datele şi fotografia proprie. Imediat, oamenii legii au făcut mai multe verificări. Astfel, aceştia au stabilit că documentul nu este unul autentic şi că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond, fiind fals. 

Cât l-a costat permisul fals

Oamenii legii l-au întrebat pe bărbat cum a reuşit să intre în posesia unui permis de conducere fals, iar acesta a spus că totul l-a costat 600 de euro.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere de la o persoană cunoscută prin intermediul unei platforme de socializare, care i-a promis că-l poate ajuta să obțină în scurt timp permisul de conducere, contra sumei de 600 de euro. Tânărul a mai declarat că, după achitarea sumei, timp de o săptămână a urmat cursurile unei școli de șoferi, și că, după susținerea examenului, a primit permisul de conducere descoperit asupra lui de polițiștii de frontieră din Albița. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite