Efectele răspândirii coronavirus: Şi Teatrul Naţional din Bucureşti îşi va suspenda activitatea până pe 31 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti îşi va suspenda spectacolele din perioada următoare în urma interdicţiilor cauzate de COVID-19, transmite conducerea instituţiei. Ca urmare, spectacolele aflate în repertoriile celor şase săli până pe 31 martie se vor reprograma pentru date ulterioare.

Într-un comunicat al TNB se arată că „În funcţie de evoluţia situaţiei există posibilitatea prelungirii acestei măsuri, care ne-a fost comunicată prin Hotărârea Ministerului Culturii nr. 1775 din 10 martie 2020, la ora ora 16.00. Vom face efortul de a reprograma majoritatea spectacolelor anulate, aducând la cunoştinţa publicului, în timp util, noile date”.

 Spectatorilor li se va restitui contravaloarea biletelor, începând cu data de 11 martie 2020, fie la casa de bilete a TNB pentru biletele cumpărate la casă, fie în contul din care s-a făcut plata prin MyStage, pentru cele achizitionate online. MyStage va restitui inclusiv costul comisionului.

Teatrul Naţional din Bucureşti nu este însă singura instituţie afectată de interdicţiile impuse de autorităţi. Filarmonica „George Enescu” a anunţat deja reprogramarea tuturor concertelor din perioada 10-31 martie 2020. De altfel, toate evenimentele culturale din perioada următoare au fost afectate:

Grupul Humanitas a decis anularea tuturor evenimentelor Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Junior programate în luna martie, având în vedere măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Spectatorii care şi-au achiziţionat bilete pentru concertele din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio programate în perioada menţionată (9-31 martie 2020) îşi vor recupera banii începând cu o dată ce va fi anunţată ulterior la casa de bilete a Sălii Radio şi pe site-ul Orchestrelor şi Corurilor Radio România. Această perioadă poate fi prelungită în funcţie de deciziile organelor competente.

De asemenea, Muzeul Naţional al Literaturii Române s-a aliniat măsurilor luate de Primăria Municipiului Bucureşti, în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală şi a măsurilor de limitare a unei epidemii cu potenţial mare de extindere şi a anunţat suspendarea tuturor vizitelor grupurilor de elevi/turişti, a evenimentelor, a repetiţiilor şi a oricăror activităţi educative şi culturale, pentru perioada 9-31 martie.

Citiţi şi:

Efectele coronavirusului în România. Instituţiile de cultură îşi închid, rând pe rând, porţile

Cortina se trage şi peste Ateneu. Filarmonica „George Enescu” anunţă reprogramarea tuturor concertelor din perioada 10-22 martie 2020

Concertul lui Richard Clayderman de pe 15 martie de la Ateneu va fi reprogramat

Gabriela Firea anunţă închiderea teatrelor din Capitală până pe 31 martie şi cere demiterea directorilor care nu respectă ordinul

Efectele crizei coronavirus. Anularea Salonului de Carte Bookfest Timişoara 2020

Activităţile de la Muzeul Literaturii Române se suspendă

Gala premiilor Radio România Cultural, anulată

Gala „Memoria - 30 de ani“ de luni seară de la Ateneu a fost anulată

Coronavirus în România. Măsurile Ministerului Culturii: Se asigură spirt şi substanţe dezinfectante pentru angajaţi

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite