Gala „Memoria - 30 de ani“ de luni seară de la Ateneu a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul trebuia să aibă loc în Sala mare a Ateneului Român
Evenimentul trebuia să aibă loc în Sala mare a Ateneului Român

Fundaţia Culturală Memoria, al cărei scop principal este editarea publicaţiei Memoria, revista gândirii arestate, a anulat Gala „Memoria - “30 de ani“, care trebuia să aibă loc luni seara la Ateneul Român. Evenimentul era programat pentru sărbătorirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist în România, dar şi cei 30 de ani de existenţă ai revistei.

Gala Memoria 30 avea  la bază un scenariu cu fragmente din literatura de detenţie rostite de actriţa Ana Calciu, însoţite de muzica naistului  Nicolae Voiculeţ, a  Doinei Lavric-Parghel, maestra cântecului vechi românesc şi a Corului de copii Melos, de la Şcoala „Copil dorit”, Bucureşti.
Cu acest prilej trebuia lansat primul volum din colecţia de interviuri realizate în cadrul proiectului Revoluţia Modelelor, iniţiat şi produs de regizoarea Cristina Chirvasie, care  semna şi regia Galei, precum şi nr. 110 al Revistei Memoria. Evenimentul de la Ateneul Român de pe 9 martie a fost anulat.

Instituţiile de cultură din Bucureşti şi din ţară au o capacitate a sălilor de sub o mie de locuri şi, în mod normal,  nu se află sub incidenţa stării decretate pe 8 martie de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a anunţat, duminică dimineaţă, că au fost interzise până la sfârşitul lunii adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puţin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcţie de o listă de criterii. Grupul ştiinţific care gestionează combaterea epidemiei de coronavirus a decis ”interzicerea oricărei acitivtăţi care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi şi după 31 martie, în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial. Atât evenimente publice, cât şi cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, potrivit lui Raed Arafat.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite