Gabriela Firea anunţă închiderea teatrelor din Capitală până pe 31 martie şi cere demiterea directorilor care nu respectă ordinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea a propus închiderea teatrelor până pe 31 martie
Gabriela Firea a propus închiderea teatrelor până pe 31 martie

"Prevenţie, solidaritate şi responsabilitate. România a decis măsuri fără precedent pentru limitarea răspândirii COVID-19. Am convocat un Comandament de urgenţă, la Bucureşti sunt pană în acest moment două cazuri de coronavirus", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a propus şi închiderea teatrelor din Capilată care sunt subordinea primăriei. Teatrele şi operele naţionale sunt în subordinea Ministerului Culturii.

Gabriela Firea a anunţat suspendarea activităţii teatrelor şi a altor instituţii de spectacol din Capitală până la 31 martie. Ea a avertizat că va lua măsuri împotriva managerilor care nu respectă măsurile decise. De asemenea, Gabriela Firea s-a pronunţat în favoarea închiderii şcolilor şi a grădiniţelor.

Instituţiile de cultură din Bucureşti şi din ţară au o capacitate a sălilor de sub o mie de locuri şi, în mod normal,  nu se află sub incidenţa stării decretate pe 8 martie de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.  Ministerul Culturii a anunţat că instituţiile care depind de acesta, teatrele şi operele naţionale, îşi vor continua sau nu activitatea, în funcţie de decizia  Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSP).

Raed Arafat a anunţat, duminică dimineaţă, că au fost interzise până la sfârşitul lunii adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puţin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcţie de o listă de criterii. Grupul ştiinţific care gestionează combaterea epidemiei de coronavirus a decis ”interzicerea oricărei acitivtăţi care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi şi după 31 martie, în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial. Atât evenimente publice, cât şi cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, potrivit lui Raed Arafat.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite