De Ziua Internaţională a Cărţii, jurnaliştii „Adevărul” vă oferă cărţi de pe rafturile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustraţie Vali Ivan
Ilustraţie Vali Ivan

De Ziua Internaţională a Cărţii, jurnaliştii „Adevărul” vă oferă cărţi alese chiar din bibliotecile lor. În plus, i-am invitat şi pe bloggerii adevarul.ro să ne recomande câteva titluri de cărţi cu care redacţia „Adevărul” îi va premia pe câştigătorii concursului de pe pagina noastră oficială de Facebook.

Pentru că pe 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor, ne-am gândit că este o ocazie frumoasă să vă invităm la lectură - poezie sau roman, uşoară sau clasică, în română sau în engleză - cert este că jurnaliştii „Adevărul” vor aduce cărţi care să ajungă ulterior la voi. Tot ce trebuie să faceţi pentru a intra în posesia unui volum cu dedicaţie de la jurnaliştii „Adevărul” este să participaţi la concursul care se va desfăşura pe pagina de Facebook Adevărul, pe tot parcursul zilei de azi, 23 aprilie.    

Ca bonus de Paşte vă oferim şi cărţie recomandate cu multă căldură de bloggerii adevarul.ro. Printre cei care vă povestesc în câteva rânduri despre volumele pe care nu ar trebui să le rataţi se numără criticul literar Alex Ştefănescu, jurnalista Cristina Hermeziu, criticul de film Irina Margareta Nistor, scriitoarea Veronica Niculescu, mucizianul Dan Byron, criticul de teatru Mircea Morariu şi bloggerul Cristian China Birta.   

Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, data la care s-a născut şi a murit William Shakespeare.

Poftă mare la citit! 

Recomandări de la bloggerii adevarul.ro

Alex Ştefanescu vă recomandă să vă scoateţi căştile din urechi şi guma de mestecat din gură şi să citiţi orice carte de poezii de Mihai Eminescu: pentru a descoperi frumuseţea. 

Irina Margareta Nistor vă propune să citiţi ”Cei şase suspecţi şi totemul pierdut” de  Vikas Swarup - o poveste cu mult umor care se petrece în Bollywood,  vărul asiatic al Hollywood-ului de vis. 

Cristina Hermeziu vă invită să petreceţi câteva zile în „Hotelul Universal” al Simonei Sora, în timp ce, pentru o lectură pe tren, în drum spre mare, Mircea Morariu recomandă cea mai recentă carte a lui Adrian Cioroianu, „Adulter cu smochine şi pescăruşi”. 

Veronica D. Niculescu are dreptate, nu ar trebui să avem nevoie de o zi de sărbătoare pentru a citi, ea ne recomandă tuturor volumul Opere II de Samuel Beckett, care include cele trei romane „Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase şi nu prea”. 

Pe Dan Byron l-a incitat „Seria Fundaţia”, o serie literară ştiinţifico-fantastică scrisă de Isaac Asimov, în timp ce pe raftul de recitire al bloggerului Chinezu stă la loc de cinste „Matei Brunul" de Lucian Dan Teodorovici. 

Istoricul Manuel Stănescu vă invită să-l (re)descoperiţi pe Tolstoi prin romanul „Învierea”, poate cel mai potrivit pentru vremurile în care trăim. 

cover carti

Urmăriţi pagina noastră de Facebook pentru a afla ce cărţi a adus echipa „Adevărul”. La rândul tău, ne poţi recomanda o carte pe care ai citit-o şi ţi-a plăcut. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe parcursul zilelor de azi şi de mâine atât pe Facebook, cât şi pe site-ul adevarul.ro. Cărţile primite vor fi oferite cu dedicaţii de la jurnaliştii „Adevărul”, precum şi de la bloggerii adevarul.ro care ne-au scris recomandările. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite