"Dans la Odeon", cu tineri coregrafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din „No. 1 High Park Address”   FOTO  Teatrl Odeon
Imagine din „No. 1 High Park Address”   FOTO  Teatrl Odeon

La Teatrul Odeon se va continua proiectului „Dans la Odeon”, iniţiat în 2001 de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu, care îşi propune să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi de pretutindeni.

În această stagiune, atenţia organizatorilor a fost îndreptată spre tinerii, chiar foarte tinerii coregrafi şi dansatori, absolvenţi ai Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), găzduiţi pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB).

„Aşa cum făcea Serghei Diaghilev la începutul secolului XX, consider că este vital să ne înconjurăm de tineri şi de priviri proaspete asupra dansului, de energie tonică, de curaj”, spune Răzvan Mazilu , iniţiatorul proiectului.

În stagiunea 2001-2002, „Dans la Odeon" a îmbrăcat forma unor Gale extraordinare ale dansului desfăşurate lunar.

În anul teatral 2002-2003 au fost realizate trei premiere („Dans la Odeon.1”, „Dans la Odeon.2”, „Dans la Odeon.3”), spectacole coupé incluse în repertoriul curent al teatrului.

În stagiunea 2005-2006, Teatrul Odeon a produs un spectacol de tango-uri argentiniene, în coregrafia lui Răzvan Mazilu şi regia lui Alexandru Dabija , „Un Tango mas”.

Aceeaşi echipă de creatori a realizat în stagiunea 2006-2007 spectacolul „Block Bach”.

„Umbre de lumină”, un one man show Răzvan Mazilu a fost spectacolul de dans al stagiunii 2007-2008, coregrafia şi scenografia fiind semnate de Philippe Tréhet din Franţa.

Joi, 25 octombrie, ora 19.30, Sala Studio, spectacol coupé:

„No. 1 High Park Address”

Un spectacol de Vlad Merariu

cu: Galina Bobeicu, Sebastian Ciocan, Simona Deaconescu, Irina Strungareanu, Andreea Anghel, Andreea Belu, Oana Botez, Daniela Hasiade

Durata: 55 min

„Nostalgie”

Un spectacol de Daniela Hasiade

Florin Munteanu, Simona Deaconescu, Cristian Osolos, Daniela Hasiade, Alina Petrică, Idris Clate, Silviu Mititelu, Simona Mandache

Durata: 55 min

Breţul biletelor variază de la 21,20 lei, la 12,72 lei.

Spectacol despre ideile din subconştient care ne modifică valorile

“No. 1 High Park Address” este pseudonimul unor clipe retrăite. Este adresa, locul unde sunt stocate clipele pierdute din vedere, idei care prind rădăcini în subconştient şi care ne modifică valorile.

Prin mişcare, dansatorii îşi afişează atât vulnerabilitatea, cât şi forţa. Este un balans continuu între putere şi fragilitate.

Spectacolul se concretizează într-un mozaic de scene, de introspecţii ale interpreţilor asupra unor momente, ale unor clipe aparent nesemnificative.

Vlad Merariu are 24 de ani şi este coregraf şi dansator, absolvent al UNATC, secţia Coregrafie (2009) şi al programului de Master în Artele spectacolului coregrafic (2012) al aceleeaşi  universităţi.

Este fondator al programului curatorial „Cartierul de Dans” (2012) şi al revistei ADN (artă, dans şi noutăţi), prima revistă online de dans şi artă contemporană din România.

Este membru fondator şi director executiv al Asociaţiei „Secţia de Coregrafie”.

A primit în 2010 Premiul pentru Cel mai bun Coregraf  pentru spectacolul “Mâncăm împreună” în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC, spectacol prezentat în premieră la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. În acelaşi an a realizat coregrafia spectacolului de teatru Visul prezentat la Green Hours.

În 2011 a creat împreună cu Razvan Mazilu şi Motoko Hirayama (Japonia) coregrafia spectacolului caritabil “Requiem. Nu ştii nimic despre mine”. 

În 2012 creează spectacolul de dans contemporan “No.1 High Park Address”.

Atestatul în Coregrafie l-a obţinut la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi în anul 2007.

A susţinut workshop-uri şi cursuri de dans în cadrul programului Cartierul de Dans şi în cadrul programului CNDB „Iarbă şi Dans”. 

Din 2010 este profesor coregraf  şi membru fondator al Cursurilor de Dans Contemporan.

"Nostalgie", povestea unui triunghi amoros 

dans la odeon

”Spectacolul «Nostalgie» vorbeşte despre trecut tocmai pentru că eu simt, în mod  constant, nevoia să vorbesc despre trecut – să-mi amintesc. «Nostalgie» vorbeşte despre poveşti deja întâmplate şi despre sentimente deja trăite, poveşti în amintirea cărora personajele tânjesc să se reîntoarcă. Iubirea este sentimentul central în jurul căruia personajele se învârt şi, fără de care nicio poveste nu s-ar putea spune: bărbatul care nu a avut norocul de a fi iubit, femeia pe care o iubeşte dar care iubeşte pe altcineva şi bărbatul care iubeşte, la rândul lui, femeia ce-l iubeşte. Acest triunghi creează un conflict fără de care povestea nu ar fi avut importanţă şi strălucire”, spune Daniela Andreea Haisade.

Daniela Andreea Hasiade are 29 de ani şi este din Galaţi. Este licenţiată a UNATC, Bucureşti, secţia coregrafie şi are un Master în Artă Coregrafică obţinut la aceeaşi universitate. 

Şi-a perfecţionat tehnica de dans participând la workshop-uri susţinute de Ivonne Ramos (tehnica Marthei Graham) şi Nataşa Murariu.

A debutat ca dansator, în clasa a VI-a, la Teatrul Muzical „N.Leonard”, Galaţi, în spectacolul “Spărgătorul de nuci”. A colaborat cu Teatrul Naţional din Constanţa, Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Naţional de Operetă „I.Dacian” din Bucureşti în spectacolele “Bal”, “Îmblânzirea scorpiei”, “Dulceamar”, “Romeo şi Julieta” şi “Rebecca”.

A semnat regia şi coregrafia spectacolului “Dincolo de noi” şi coregrafia spectacolului “Experimentul Hamlet”, regia Crista Bilciu şi a făcut asistenţă de coregrafie la spectacolul “Carusel”, regia şi coregrafia Cristian Osolos.

PREMII:

Premiul I la secţiunea OFF a Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe, 2012

Premiul pentru Cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie acordat în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC, Bucureşti, 2010 

Locul III la Concursul naţional de coregrafie - dans clasic, faza naţională, 2000

Invitaţie oferită de maestrul violinist Eugen Sârbu la Stuttgart, Germania, la castelul Hohenzollern, pentru schimb de experienţă, 2001

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite