Cerasela Iosifescu şi Ioana Manciu, cele mai bune actriţe la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerasela Iosifescu şi Ioana Manciu, cele mai bune actriţe la Festivalul de Teatru Scurt de la OradeaFOTO http://www.cinemagia.ro şi Teatrul ACT Bucureşti
Cerasela Iosifescu şi Ioana Manciu, cele mai bune actriţe la Festivalul de Teatru Scurt de la OradeaFOTO http://www.cinemagia.ro şi Teatrul ACT Bucureşti

Premiul pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, ediţia a XVIII-a, a revenit, la egalitate atât Ceraselei Iosifescu, de la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, cât şi Ioanei Manciu, de la Teatrul Act din Bucureşti. Tania Popa a luat un premiu special pentru "Fata din curcubeu", de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Nu s-a acordat premiu pentru cel mai bun spectacol.

Premiul pentru cea mai bună actriţă s-a acordat, la egalitate, Ceraselei Iosifescu, pentru rolurile Veta (spectacolul „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova) şi  pentru Anette Reille („Zeul măcelului" de Jasmina Reza, Teatrul Nottara Bucureşti ) şi Ioanei Manciu, pentru rolurile Dvori şi Procuroarea (spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, Teatrul Act din Bucureşti).

Premiul pentru cel mai bun actor s-a acordat, de asemenea, la egalitate, lui Richard Balint pentru rolurile Martin Dysat (spectacolul „Equus” de Peter Schaffer şi Hilbert din spectacolul „În curând vine timpul” de Line Knutzon, Teatrul Regina Maria, Oradea) şi lui Alexandru Pavel, pentru rolul Tom (spectacolul „Cloaca” de Maria Goos, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”);

Tania Popa, premiul special pentru "Fata din curcubeu"

Premiul pentru cea mai bună scenografie a revenit Liei Dogaru, pentru spectacolul „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale (Teatrul Naţional "Marin Sorescu", Craiova).

Premiul pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Bobi Pricop, pentru spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya (Teatrul ACT Bucureşti).

Premiul special al juriului a revenit Taniei Popa, pentru spectacolul „Fata din curcubeu" de Lia Bugnar (Teatrul Naţional I.L. Caragiale, Bucureşti).

Ludmila Patlanjoglu, preşedintele juriului

Juriul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, din perioada 23 - 30 septembire, a fost format din specialiştii în domeniu: criticul de teatru, Ludmila Patlanjoglu (director al Departamentului „Studii Teatrale” a Univerităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) din Bucureşti), regizotul Cristiana Hadji-Culea (directorul general al Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi), scenograful Ştefania Cenean (director al Departamentului “Artă Scenografică” din UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti), actorul Mihai Gingulescu şi teatrologul Marius Zarafescu (director al Direcţiei “Artele Spectacolului, Cinematografie, Audiovizual” din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional).

    

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite