Vacanţă la Roma: secretele oraşului, mărturisite de localnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu puţin ajutor din partea prietenilor care-şi duc zilele în minunata capitală italiană, lista cu locurile şi lucrurile mai puţin cunoscute din Roma vine în ajutorul oricui plănuieşte o călătorie în oraşul vegheat de Lupa capitolina.

Pe lângă muzeele şi punctele de atracţie hipercunoscute, fiecare oraş are secretele lui bine păstrate de localnicii care încearcă să-şi continue viaţa în ciuda exodurilor turistice. Cele mai frumoase locuri din Roma nu sunt neapărat şi cele mai cunoscute, motiv pentru care „Business Insider” a adunat de la localnici cele mai preţioase sfaturi pentru turişti. 

Pentru cei care vor mai mult de Colosseum sau Fontana di Trevi, următoarele locuri ar putea să le satisfacă nevoia de a simţi cât mai mult viaţa localnicilor şi gustul autentic al vieţii italiene. 

Cumpără o pâine bună şi proaspătă şi du-te în piaţa Campo de’ Fiori, dimineaţa, unde poţi gusta diverse tipuri de ulei de măsline, de oţet şi alte produse ale comercianţilor. 

Mergi spre dealul Gianicolo Hill şi ascultă tunul care trage câte un foc în fiecare zi, la orele prânzului. Acest obicei durează de când bătălia pentru Roma a fost câştigată aici. Apoi admiră panorama din vârful dealului, îţi taie răsuflarea. 

Mănâncă Carciofi alla Giuda (anghinare) şi cumpără bunătăţi proaspăt coapte din zona evreiască. 

Pizza şi o sticlă de bere în Piazza Madonna dei Monti, după care o îngheţată cu fistic la Fatamorgana.

image

Rezervă-ţi un loc în turul culinar „Eating Italy Food Tour”.

Înrolează-te în Şcoala Gladiatorilor pentru a experimenta viaţa din Roma Antică. 

Palazzo Valentini – Cu ajutorul tehnologiei, ridicate la rang de artă, al laserelor şi al efectelor de sunet, rămăşiţele arheologice ale Romei Antice sunt aduse la viaţă aici. Situat în centrul Romei, la o mică distanţă de Piazza Venezia, este un loc care trebuie văzut. 

Dacă nu vrei mese pe fugă şi în picioare, la Coromandel, lângă Piazza Navona, poţi mânca cel mai bun mic dejun. 

image

Sanctuarul pisicilor din Largo Argentina. 

În Galeriile Borghese poţi vedea operele de artă ale lui Caravaggio, Berninin şi Titian. Atât lucrările, cât şi clădirea sunt impresionante.

Una dintre cele mai bune fotografii de panoramă se face la Monumentul lui Victor Emmanuel II, în Piazza Venezia, cunoscută drept „Clădirea tortului de nuntă”. Ia liftul până sus şi ai să vezi de ce.  

Un alt secret bine păstrat este pe dealul Aventine, unde intrarea Cavalerilor de Malta oferă una dintre cele mai spectaculoase imagini ale Romei. Mergi pe traseul via Santa Sabina până la Piazza Cavalieri di Malta. De acolo vei vedea Trastevere şi Grădina cu  portocali din Santa Sabina. 

image

Visitează biserica San Giovanni di Laterano. Este prima biserică creştină construită în lume, unde a fost scaunul papal până în secolul al XV-lea.

Recreează propria ta scenă din „Vacanţă la Roma” şi fă un tur al oraşului pe un scuter Vespa, pe timp de noapte. 

Districtul San Lorenzo, populat de studenţi, se află în sud estul cartierului Roma Termini. Plin de locuri ieftine unde se poate mânca, buticuri şi baruri, dar, mai ales, casa celei mai bune ciocolate. Acolo se află fabrica de ciocolată care nu trebuie evitată. 

În Travestere se află cele mai multe restaurante apreciate din Roma, iar cartierul pitoresc rămâne locul preferat pentru un espresso. Şi Testaccio este un alt cartier bogat în opţiuni asemănătoare. 

image

Cimitirul protestant din Testaccio este un loc mereu verde, unde şi-au găsit odihna veşnică poeţi precum Keats şi Shelley, pictori, sculptori şi scriitori. Pentru verile aride, este ascunzătoarea perfectă.

Citeşte şi:

 

De ce iubesc românii Germania?

 

Imagini care îţi merg la suflet: au înflorit cireşii în Japonia

 

Locuri din basme şi povestiri supranaturale: 17 case magice din lume

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite