De ce iubesc românii Germania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 650.000 de români au vizitat Germania în 2013, cu 14.6% mai mult decât în 2012. Fie pentru castelele şi palatele din Dresda, pentru cultura industrială din Essen sau pentru unele dintre cele mai vechi păduri din lume, Germania a devenit a doua opţiune a românilor când vine vorba de vacanţe.

La 25 de ani după căderea Zidului Berlinului, ţara lui Goethe continuă să fascineze, devenind cea de-a doua cea mai vizitată ţară europeană. În fruntea topului s-a clasat Spania cu 51,2 milioane de călătorii, urmată de Germania cu 47,8 milioane de călătorii şi Franta cu 37 milioane de călătorii, potrivit cifrelor furnizate de Organizaţia Germană pentru Turism. Cu peste 70 de milioane de înnoptări ale străinilor în 2013, Germania a găsit modalitatea prin care să atragă tot mai mulţi români în landurile sale. 

Pentru al patrulea an consecutiv, cifra românilor care aleg fostul imperiu pentru vacanţele lor, vizitele de afaceri sau pentru scopuri diverse. Aceasta destinaţie se clasează pe locul al doilea în preferinţele de călătorie ale românilor, după Ungaria, dar înaintea Bulgariei.

image

Fie că este vorba de turism cultural, dat fiind faptul că în Germania există 38 de situri din patrimoniul Unesco, fie că este vorba de vizitarea prietenilor sau a familiei sau, pur şi simplu, călătorii în scop de afaceri, românii se bucură de istoria bogată a unei ţări care ştie cum să renască din propria cenuşă. 

Cifrele sunt surprinzătoare, având în vedere apetitul declarat al românilor pentru destinaţii precum Grecia şi Turcia, dar Organizaţia Germană pentru Turism arată că începând din 2008, numărul înnoptărilor cetăţenilor români a crescut cu 72,4%. Un calcul şi mai simplu dezvăluie faptul că doi români din cinci merg în Germania pentru concedii. 

image

Mai mult de atât, 40% din cei care călătoresc în ţara preferată de Herta Müller aleg circuitele turistice, 31% merg în vizite la familii şi prieteni, iar 29% călătoresc în scopul afacerilor. 

Românii preferă sudul Germaniei, începând cu Bavaria – de altfel şi casa automobilelor preferate de conaţionli, şi terminând cu Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen şi Berlin. În ceea ce priveşte cele mai vizitate oraşe germane, în topul preferinţelor se clasează Berlin, München şi Frankfurt.

image

O altă cercetare realizată arată că, în medie, un român a cheltuit 65 de euro pe zi sau 558 de euro pe călătorie, cu 15% mai puţin decât în 2012. Având în vedere că numărul înnoptărilor a crescut, acest fapt demonstrează că tot mai mulţi oameni, mai exact tineri, vizitează fostul imperiu. În 2013, românii au lăsat 300 de milioane de euro în Germania. 

Indiferent că aleg circuite în zonele culturale ale Germaniei sau în oraşele mari, 64% din români aleg să meargă cu maşina în Germania, în timp ce 23% preferă cursele cu avionul, iar 11% aleg autocarul. 

image

Din numărul total al călătoriilor efectuate de turiştii străini în Germania, o mare parte au scop cultural (14,5 milioane), centrele istorice germane, arhitectura, palatele, cetăţile, bisericile şi domurile, dar şi cele 38 de edificii aflate în patrimoniul UNESCO fiind interesul principal.

Se aşteaptă ca numărul acestora să crească şi în acest an, în contextul celebrării a 25 de ani de la Căderea Zidului Berlinului şi a reunificării Germaniei, ocazie cu care au sunt organizate sute de evenimente de-a lungul ţării. 

image

Românii care vor să-şi planifice o viitoare vacanţă pe teritoriul Germaniei se pot folosi de site-ul Germany Travel care prezintă opţiuni pentru diverse tipuri de interes. 

Citeşte şi:

Magia postindustrială - cum au transformat nemţii furnalul în turism

Aventură în inima Germaniei: „Ich bin ein Berliner!“

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite